Menü Bezárás

14 sötét titok, amit éttermek alkalmazottai osztottak meg a világgal

Amikor elmegyünk egy étterembe, mindig megnézzük az evőeszközök, tányérok, és az illemhelyek tisztaságát. Ha látjuk, hogy ezekkel probléma van, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a konyhában is hasonló helyzetek uralkodnak.

Persze nemcsak ezekből lehet megállapítani, hogy egy hely jó vagy sem. Számtalan módszer van, amivel ki lehet deríteni ezt. A mai cikkünkben pontosan ilyen titkokat hoztunk el az éttermekkel kapcsolatban, amiket ott dolgozók osztottak meg a nagyvilággal.

1, Ha van az étterembe, wellness szállóba önkiszolgáló üdítőautomata, akkor mindenképp fogj egy szalvétát és töröld át vele annak az italnak a csapját, amiből inni szeretnél. Ezeken a csapokon penészspórák telepedhetnek meg, így érdemes őket használat előtt áttörölni.

2, A felszolgálókat kérd meg, hogy osszák meg az étterem azon receptjeit, ami neked ízlett. Ha szívesen megosztják veled a receptet, akkor az azt jelenti, hogy odafigyelnek az ételre, de ha nem akkor az bizony hagy némi kívánnivalót maga után.

3, Ha speciális étrendet követsz például vegetáriánus vagy, akkor jobb, ha speciális étterembe mész. Egy hagyományos étterembe szinte mindig ugyanazt a lapátot vagy serpenyőt használják az ételek elkészítése során.

4, Ha belépsz egy étterembe és látod, hogy az emberek előtt még nincs étel, akkor jobb ha sarkon fordulsz mert itt sokáig kell várni az ételre.

5, Vannak ételek az étlapon melyek előre le vannak fagyasztva és a kiolvasztással, valamint az újrafőzéssel pedig veszít a minőségéből. Ha tényleg finom ételt akarsz enni, ami még friss is, akkor kérdezd meg a pincért, hogy mit ajánl.

6, Mindig ellenőrizd a sószórókat. Ha eltömődtek vagy piszkosak, akkor bizony ugyanezek uralkodnak a konyhában is.

7, A tenger gyümölcseinek megrendelésekor kérdezd meg, honnan származik. Ha a felszolgáló megnevez egy adott helyet, nyugodtan rendelhetsz; ha nem, akkor jobb mást választasz.

8, A hétfő és a csütörtök általában leltári nap. Ha ezen a napon térsz be az étterembe, akkor biztos, hogy friss ételeket kapsz.

9, Sose vásárolj csapolt italokat pubban, bowling és biliárdterembe, mert soha nem tisztítják a csapokat és a csöveket. Ebből kifolyólag szinte biztos, hogy penészes, így jobb ha nem kérsz abból az italból.

10, Ha olyan étterembe térsz be, mely sok etnikai csoport számára készít ételeket akkor biztosra veheted, hogy finoman főznek. Ha csak egy-kettő nemzetiség számára akkor jobb, ha nem próbálod ki az ételeket.

11, Az étterem azon helyisége, ahol a vendégek elfogyasztják ételeiket mindig tisztább, mint a konyha. Szóval, ha azon kapod magad, hogy ez a rész piszkos, akkor a konyhában még nagyon mocsok lehet.

12, “A férjem szakács. Mindig távozunk, ha látjuk, hogy a pincérek cipői csúsznak. Azt mondja, ha ezzel nem törődnek, akkor nem akarja tudni, hogy milyen lehet a konyha.”

13, A mai nyitott konyhás éttermek nagyon divatosak. Ha egy ilyen helyre mész és azt látod, hogy be van zárva, akkor az nem sok jót sejtet.

14, A mellékhelyiség állapota közvetlenül függ a konyha állapotától. Ha a dolgozóknak nincs idejük rendezni a mellékhelyiséget, akkor a konyhában is elég rossz állapotok uralkodhatnak.

Ti tudtatok ezekről?

loading...