Menü Bezárás

15 népszerű étel, amit a legtöbben vagy helytelenül készítenek el, vagy helytelenül fogyasztanak

Az igazi mesterszakácsok számára sokkoló lehet az, ahogy az átlagemberek főznek és esznek.. Persze senkinek sincs joga arra, hogy beleszóljon a másik főzési szokásaiba, de egyes esetekben egyszerűen nem lehet csendben hallgatni.. A most következő listán 15 népszerű étellel ismerkedhetsz meg, amit a legtöbben vagy helytelenül készítenek el, vagy pedig helytelenül fogyasztanak!

Sushi – nem a rizst kell belemártani a mártásba, hanem a halas részt!

Feta sajt – fogyasztás előtt meg kell mosni

Tészta és a húsos öntetek – a spagetti tésztát igazából szósz nélkül kellene tálalni, és a “fettuccine” vagy a “tagliatelle” ajánlott! Ezek a tészták keményebbek, így könnyebben hozzájuk tapad a mártás!

Bacon – 20 perc alatt kellene sütőben sütni, és nem egy serpenyőben

Csoki – hagyni kell elolvadni a szánkban!

Tortillák – igazából a legtöbb vásárolt tortilla nyers! Valójában át kell melegíteni egy serpenyőben!

Csirke – a legtöbb boltban vásárolt csirke vízzel van felpumpálva, így még mindig nincs meg az ajánlott módja a tömeggyártott csirke elkészítésére

Steak – viszonylag sokáig kellene hagyni pihenni, ám a legtöbb étterem nem meri bevállalni ezt!

Hamburgerek és majonéz – valójában csak az emulziót segíti elő! Az emulzió olyan kolloid, amelyben egy folyadék részecskéit oszlatjuk szét egy másik folyadékban, amelyben nem oldódik. Emulzió például a majonéz. Ha kiöntjük egy tálba és otthagyjuk egy időre, akkor nem válik szét a két oldat. Ha a zsemle alsó részére keniuk, akkor megvédi azt a nedvességtől, ha a tetejére, akkor csak ott marad

Almahéj – az elfogyasztásával több rost jut a szervezetünkbe, ráadásul egészséges!

Főtt burgonya – hideg vízbe helyezve kezdjük forralni

Surströmming, vagyis “savanyú hering” – készítés előtt át kell öblíteni, és csak kisebb adagokat illene készíteni

Só & cukor – minden étel készítése során használni kellene a sót! Még az édesebb ételek esetében is!

Tofu – nem nyersen és csak megmikrózva kellene fogyasztani! Képzeld el úgy, mintha egy íz-szivacs lenne: kipréseled belőle a vizet, majd hozzáadod a fűszereket, köretet és így tovább..

Cézár saláta – valójában egész római saláta levelekkel kellene elkészíteni! Szinte senki sem fogyasztja helyesen. Az igazi Cézár-salátát kézzel kellene fogyasztani, hiszen így kell azt tálalni:

loading...