Menü Bezárás

17 alkalom, amikor valami teljesen félresikerült a filmekben

A végső vágás előtt a film jeleneteket számtalanszor szerkesztik. Egy elkapott operatőrtől a rossz helyen felejtett tárgyakig, olyan sok baklövés van, ami a végső nyilvános vetítésbe kerül. Némelyik csak egy csepp a tengerben, de van néhány olyan, ami annyira gáz, hogy ha egyszer már észrevetted, a kedvenc filmed soha nem lesz ugyanaz.

A legrejtettebb, de a legmegbocsáthatatlanabb hibákat kerestük, amelyek láttán eltöprengsz majd, hogy lehet, hogy soha nem vetted észre őket.

1. Merlin kalandjai

Ha közelebbről megnézzük a BBC One Merlin kalandjai című sorozatának egyik jelenetét, láthatjuk Sir Leon műanyag vizes palackját az asztalon. Ez a korszak legfőbb titka.

2. Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

Az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése című filmben van egy jelenet, amikor Rihanna élő adásban nézi egy férfi irodáját a webkamerán keresztül. Ha azonban megnézed a jelenetben megjelenő fájlnevet, az .jpeg. A JPEG fájlok képfájlok, nem filmek vagy élő közvetítések.

3. Harry Potter és a Titkok Kamrája

A Harry Potter és a Titkok Kamrájában van egy jelenet, ahol Piton professzor hátrahúzza Malfoyt, míg a bal oldalon a háttérben látható egy operatőr. Nos, ő biztos, hogy nem a Roxfort diákja.

4. Gladiátor

Biztosak vagyunk abban, hogy az ókori Rómában nem voltak gázpalackok. Úgy tűnik azonban, hogy a Gladiátor csapata nem tudott erről a tényről, és a szekér hátulja úgy néz ki, mintha egyenesen a jövőből jött volna.

5. Top Gun

A Top Gun az egyik leghíresebb 90-es évekbeli film, és ez a jelenet, amelyben a 2 gép majdnem érintkezik, valószínűleg a film legnépszerűbb jelenete. Annak ellenére, hogy lehetséges a repülőgép elcsúszása, a közöttük lévő távolság tiszta fantázia, mivel a vadászrepülők farkának így össze kellett volna ütköznie, és ez lett volna a vége.

6. Mátrix

A Mátrixban, amikor Neo készen áll arra, hogy bemenjen az Orákulum házába Morpheusszal, a jelenet megmutatja az ajtógombot, amely a két férfit tükrözi. A helyzet az, hogy a kamera lencséje is látható, amelynek teteje le van terítve.

7. Bohém rapszódia

A Bohém rapszódia című filmben található egy jelenet, ahol Brian May új dalának, a „We Will Rock You”-nak egyik taktusát tanítja egy csoportnak. A helyzet az, hogy a jelenet 1980-ban játszódik, miközben ezt a dalt 1977-ben már kiadták.

8. Micsoda nő

Julia Roberts igazán összezavart minket azzal, hogy mit eszik a Micsoda nőben. Croissant volt reggelire vagy palacsinta? Vagy egyetlen egy darabban ette meg a croissant-t, és egyenesen a palacsintával folytatta, vagy a stáb soha nem vette észre a különbséget.

9. Superman

Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy az Acélember, más néven Superman, szuper-erőkkel rendelkezik és képes repülni. De úgy tűnik, hogy köpenye sem veszi figyelembe a gravitációs törvényeket. A jelenet során, amikor a hős vízszintesen áll egy üvegablakon kívül, látjuk, hogy a köpenye ugyanabba az irányba mutat, bár a gravitációnak le kellett volna húznia.

10. A sötét lovag – Felemelkedés

A Gotham Timesnak tényleg le kellene váltania a korrektorát. A sötét lovag – Felemelkedés című filmben bemutatott újság hibásan írta a ’heist’ (rablás) szót, de úgy tűnik, hogy a filmes stábból senki sem vette észre. A rajongók azonban igen.

11. Bosszúállók

A Scarlet Johansson által alakított Fekete Özvegy, egy igazi harcos a Bosszúállók filmben. Soha nem említik azonban, hogy a haja is gyilkos fegyver. Egy olyan jelenetben, ahol úgy tűnik, harcol, miközben egy székhez van kötve, megpróbálja az egyik férfit megütni a fejét hátracsapva. Épp hogy csak a haja megérintette az arcát, a férfi összeesik, és kiüti.

12. Titanic

Amikor Rose visszamegy a süllyedő Titanicba, hogy kiszabadítsa és megmentse szeretett Jack-jét, betöri a vészüveget, hogy kihúzzon egy fejszét. Először a törött üveg eltűnik, de a jelenetben, közvetlenül azután, hogy Rose kihúzza a fejszét, az üveg visszakerült a helyére.

13. Terminátor 3. – A gépek lázadása

Ezt igazán nehéz észrevenni. A Terminátor 3. – A gépek lázadása című filmben láthatjuk, hogy John és Catherine az N3035C nevű gépre szállnak, de amikor a gép a levegőben van, a név varázslatosan N3973F-re változik.

14. Django elszabadul

Quentin Tarantino „Django elszabadul” című filmje a polgárháború előtt zajlik. Úgy tűnik, hogy a főszereplő több jelenetben napszemüveget visel, bár az Egyesült Államokban a napszemüveg csak évtizedekkel később volt elérhető.

15. Pókember

Úgy néz ki, hogy a Pókember nem igazán tudja eldönteni, mit kezdjen ezzel a lámpával. Amikor Peter Parker először észreveszi a képességét a pókháló eldobására, összetör egy lámpát. A következő jelenetben azonban a lámpa varázslatosan megjelenik ugyanazon a helyen és olyan, mint az új.

16. Harry Potter és az azkabani fogoly

A Harry Potter és az azkabani fogolyban van egy jelenet, ahol Harry és Hermione utaznak az időben és Hagrid tökjei mögé guggolnak, hogy elbújjanak Malfoytól. Sajnos a színészek hordozható mikrofonjai láthatók a pulóverük alatt.

17. Bosszúállók

A Bosszúállókban zajló hatalmas csata során Amerika kapitányt egy lézer fegyverrel hasba lövik, és és a ruhája megég a törzs területén. A következő jelenetben azonban a ruha tisztának és rendezettnek tűnik, csak egyetlen heg van az oldalán.

Észrevettél bármilyen amatőr hibákat a kedvenc filmjeidben vagy TV-sorozataidban? Melyeket találod megbocsáthatatlannak? Oszd meg felfedezéseidet a hozzászólásokban.

loading...