Menü Bezárás

5 lopás trükk, amiről jobb, ha tudsz, hogy az autódat biztonságban tartsd

Az orosz közlekedési rendőrség statisztikái szerint 2018 január-április közötti időszakban 13 700 járművet loptak el, ami 10% -kal kevesebb, mint 2017-ben. Az Egyesült Államok az első helyen áll az autó lopásokban, 773 139 autó lopás történt 2017-ben .

Annak érdekében, hogy csökkentsük az autó vagy más értéktárgyak ellopásának kockázatát, kutatást végeztünk, és megtudtuk, hogy a bűnözők milyen szakmai módszereket alkalmaznak. Ezek ismerete segít megvédeni téged és szeretteidet az ilyen típusú bajoktól.

1. Érme az ajtókilincsben

Az egyik legleleményesebb trükk, hogy kinyissuk az autózárat, egy érme. A tolvaj egy érmét helyez az autó ajtófogantyújába az utasoldali oldalról, mert a járművezetők ritkán figyelnek erre az ajtóra, amikor egyedül vannak. Később, amikor a vezető bezárja az autót, a kulcszár látszólag működik, így a megfelelő hangot adja, de a központi zárat blokkolja az érme, és az autó nyitva marad. Ezért érdemes megnézni az autót a bezárás előtt és után.

2. Betörés az OBD-porton keresztül

1996 óta minden autót OBD-portokkal szereltek fel. Ez az a port, amivel az autó számítógépéhez lehet csatlakozni, elsősorban diagnosztikai okokból kifolyólag.. Az OBD-hez csatlakoztatott speciális berendezések segítségével letilthatja a szabványos riasztást vagy kinyithatja az ajtókat. De a fő dolog az, hogy az indítókulcs beillesztése is imitálható a segítségével.

Az OBD-port védelmének egyik módja:

Az összes gépkocsi port csatlakozója szabványos. Az alakzat vagy a vezetékek elrendezésének megváltoztatásával az autó tolvajok felszerelését használhatatlanná teszed.
Természetesen ahhoz, hogy ilyen trükköt hajtson végre, a tolvajnak be kell jutnia az autóba, de ez nem lesz nehéz egy profi számára.

3. Üres üveg

Ez a fajta lopás általában félig üres parkolókban történik. És nagyon egyszerű:

A tolvaj műanyag palackot helyez a gumiabroncs és az autó sárvédője közé az utas oldaláról, hogy a vezető ne vegye észre azonnal. Amikor a tulajdonos visszatér az autóhoz, és elindul vele, hangos és rémisztő zajt hall az üvegből.
Amikor ez megtörténik, a járművezető általában kiszáll az autóból, hogy ellenőrizze, mi történt. Ez az a pillanat, amikor a lopás megtörténik, mert a járművezetők ritkán állítják le a motort, és veszik ki a kulcsokat és értéktárgyakat ahhoz, hogy ellenőrizzék a kereket, vagy megtalálják az ismeretlen zaj forrását.
Járd körül az autót, mielőtt elhagynád a parkolót, és mindig légy résen.

4. Hamis riasztás

Ezt a módszert általában akkor használják, amikor egy autó egy udvaron parkol. A tolvajok tárgyakat dobnak az autóra, amely nem károsítja, de aktiválja a riasztást. Ez addig tart, amíg a tulajdonos türelmetlenné válik, vagy a szomszédok panaszkodnak és csendet kérnek.

Gondolva, hogy a riasztó elromlott, az autó tulajdonosa kikapcsolja, és ez az, amikor az autó tolvajok akcióba lépnek. Még ha nem is tudják ellopni az autót, örömmel fognak ellopni valamit belőle.

5. Egy női táska

Ezt a trükköt általában közlekedési lámpáknál és kihalt helyeken végzik. Várható, hogy a legtöbb ember pénzt és dokumentumokat tartalmazó táskát helyez el és szállít az utasülésen, és nem zárja be az ajtót, amikor az autó mozgásban van.

Abban a pillanatban, amikor megállsz egy közlekedési lámpánál, egy tolvaj jön az autóhoz, és megragadja a táskát az utasajtó kinyitásával. Ezután minden általában a tolvaj tervének megfelelően megy – a vezető elhagyja az autót, és a tolvaj után fut. Ez az a pillanat, amikor az autót ellopják. Ha a tolvaj elvárásai nem valósultak meg, és a vezető a kocsiban marad, akkor valószínű, hogy később felveszi a kapcsolatot a vezetővel, és felajánlja a tárgyait bizonyos összeg fejében.

Ugyanezt a rendszert használják a látszólag ártalmatlan koldusok, akik a közlekedési lámpák vezetőihez mennek oda. Megpróbálnak provokálni, hogy kiszállj az autóból, hogy társaik el tudják lopni az autót vagy más értéktárgyakat.

Bónusz: Miért van egy golyó a szélvédő alatt?

Nem minden járművezető tanulmányozza alaposan az autójának használati útmutatóját, de erre a kérdésre a választ itt megtalálják. Ez a golyó egy klímaberendezés-érzékelő.

Attól függően, hogy az érzékelő milyen adatokat küld az autó számítógépére, a klímaberendezés kiválasztja a ventilátor üzemmódját. Ezért minden használati utasítás figyelmeztet arra, hogy ne takard vagy torlaszold el az érzékelőt más tárgyakkal. Ez a golyó dekoratív funkcióval rendelkezik olyan autókban, amelyek nem rendelkeznek klímaberendezéssel.

Volt valaha valaki, aki megpróbálta ellopni az autódat? Hogyan sikerült megakadályoznod a lopást? Kérjük, oszd meg velünk a tapasztalataidat kommentben!

loading...