Menü Bezárás

8 dolog, amit semmilyen körülmények között ne csinálj az edzőteremben

Szerencsére manapság egyre jobban figyel mindenki az egészségére. Futás, kondizás, csapat sportok, és a többi.

Talán az edzésnek a legkönnyebb módja a konditerem használat, hiszen ott minden izmunkat alaposan át tudjuk mozgatni. Emellett pedig csoportos fitnesz órákon is részt vehetünk.

A látszat ellenére, az edzőtermekben is vannak szabályok, amiket illik betartani.

A lentiekben azokat a legfontosabb szabályokat soroljuk fel, amiket a legtöbben elfelejtenek betartani, pedig erősen ajánlott lenne. Ezekre jó, ha odafigyelsz a mozgás során.

1. Töröld le a gépeket használat után

Ne szégyelld, ha edzés közben megizzadsz, ugyanis ezzel nincsen semmi gond, mondhatni a mozgás elengedhetetlen velejárója. Azonban kötelező törülközőt használni a kondi termekben, majd edzés után letörölni a gépeket, hiszen te se szeretnél egy olyat használni, amiről csöpög az izzadság.

2.  Telefonálás, zenehallgatás

Mint minden köztéren, vagy ahol rengeteg az ember, úgy a teremben is illik használni a fülhallgatót. Senki nem kíváncsi a magán jellegű beszélgetésekre, vagy azokra a zeneszámokra, amiket te éppen hallgatsz.

3. Ne foglalj el olyan eszközt, amit nem használsz.

Vannak olyan emberek, akik a kondiba csak mókából járnak. Ezalatt azt értem, hogy csak tespednek a gépeken, telefonoznak, fényképezik magukat a tükörben (mert ugye, ha nem készül kép ott se voltak), ezáltal pedig nem hagynak mást kibontakozni. Amennyiben edzeni mész, akkor edz is, ne pedig foglald a gépeket!

4. A gépeket használhatja mindenki

Úgy, ahogy anno az oviban is mindenki játszhatott bármivel, úgy ez a konditerem gépeire is érvényes. Ne foglalj el egy eszközt több ideig, mint amennyire szükséged lenne rá. Ha látod, hogy többen is várnak, egy idő után esetleg tarts egy kis szünetet, vagy beszéld meg a másikkal mikor jöhet ő.

5. Mások sürgetése sürgetése

A másik véglet, amikor sietteted a másikat, és így könnyen feszültség alakulhat ki köztetek. Hiszen nyilván mindenki azért megy, hogy elvégezze a napi edzését, ami mondjuk egy maraton futónak több óra is lehet. Tartsd tiszteletben, hogy ő volt ott előbb, és várd ki a sorodat türelemmel.

6. Súlyok széthagyása

Itt is érvényt nyernek maguknak az óvodás szabályok. Ahogy ott sem, így a kondiban sem hagyhatod szét a használt súlyzókat, ugyanis senkinek nem tisztje pakolni utánad. Emellett sérülésveszélyesek is, hiszen bárki megbotolhat bennük, vagy eltörheti a láb ujját.

7. Késés

Ha csoportos órákról van szó, vagy esetleg személyi edzővel egyeztettél időpontot semmiféle képen ne késs, hiszen ez nagy fokú udvariatlanságra utal.

8. Az öltöző nem privát fürdőszoba

Mindig van olyan valaki, aki zavarba hoz másokat azzal, hogy meztelenül rohangál az öltözőben. Sőt, az is előfordult már, hogy a zuhanyzóban állt neki valaki borotválni a testrészeit. Ha te vagy az a személy, akkor mindenki nevében bátran mondom: HAGYD ABBA! Elhisszük, hogy neked van annyi önbizalmad, hogy nyugodtan viselkedj így mások előtt, de hidd el, ez senkit nem érdekel, főleg nem az azonos nemet. Tartsd tiszteletben a társaid magán szféráját, és ne feledd: az öltöző nem a saját fürdőszobád.

loading...