Menü Bezárás

8 különbség a nők és férfiak között, amiről csak nagyon kevesen tudnak

A férfiak és a nők körülbelül 99,7%-ban hasonlóak, legalábbis tudományos szemmel nézve. Ennek ellenére ott az a 0,3%, ami teljesen mássá tesz minket, és ez néha az élet különböző területein is megmutatkozik. Úgy döntöttünk, hogy néhány érdekes tényen keresztül megmutatjuk, mi is az a 0,3%, amiben különböznek egymástól a nők és a férfiak. Bónuszként még egy érdekes történetet is elrejtettünk, amiből megtudhatod, hogy miért hitték régen azt az emberek, hogy a nők teste nem képes elviselni a vonatozást.

8 A nők több időt tölthetnek a vécén, mint a férfiak.

263e5550cf889f2b3e689f4e07

De akkor miért van olyan sok vicc és mém a sokáig vécén ülő férfiakról? Nos, íme néhány lehetséges válasz:

Egy szakértő szerint a férfiak sokszor a fürdőszobában keresnek vigaszt az élet problémáira. Ilyenkor kedvükre szörfölhetnek az interneten a telefonjukkal, játszanak, vagy csak élvezik a csendet. A nők esetében más a helyzet, nekik a testi adottságaik miatt gyakori, hogy több időt töltenek a vécén, mivel az esetükben az ételek eltérő feldolgozása, illetve még néhány egyéb tényező növeli a vastagbélproblémák kockázatát, köztük a krónikus székrekedést.

7 A férfiaknak nagyobbak a fogaik.

f68b805c43a0c584dbbf8ec3de

Igen, úgy tűnik, hogy még a fogainknak is van nemük. A tudósok ezt egy érdekes kísérlettel bizonyították be: 500 emberről vettek foglenyomatot, a felső és alsó fogaikról egyaránt. A férfiak statisztikailag nagyobb fogakkal rendelkeznek, mint a nők.

6 A nőknél a mutatóujj és a gyűrűsujj hossza közel azonos.

f48cc85fcaa1bcc179c8cf210d

Vess egy pillantást a kezeidre. Két különböző forgatókönyvet láthatsz:

1) A gyűrűsujjad hosszabb, mint a mutatóujjad.
2) Közel azonos hosszúságúak.

Ez nem varázslat: a tudomány szerint születés előtt az ösztrogén és a tesztoszteron szabályozza a géneket, és ezek határozzák meg az ujjak hosszát.

5 A férfiak hosszabb szempillákat növesztenek.

ef5ab85598b41d65b910ce8f47

Az első dolog, amiért a férfiakat meg kell dicsérni, az a  tesztoszteronszintjük. Ez a hormon felelős minden típusú testszőrzet növekedéséért. Nem csak meghosszabbítja a szőrszálakat, hanem dúsabbnak és teltebbnek is tűnnek.

4 A nők lassabban esnek szerelembe, mint a férfiak.

48cd7e5a9790923bf3b701c947

Függetlenül attól, hogy mi váltja ki a szerelmet – legyen az agy, szív vagy hormonok – a nők általában sokkal lassabban esnek szerelembe, mint a férfiak. A tudományos tanulmányok azt mondják, hogy a férfiak több mint 25%-a esik szerelembe az első és a negyedik randevú között, míg a nők esetében ebben a korai szakaszban alig 15%-a érte el ugyanezt az eredményt.

3 Az egyedülálló férfiaknak más a szaga.

3e6c2353c28d5a44f7584cf19c

Számos módja van annak, hogy kiderítsd, hogy a férfi, akit most nézel, kapcsolatban él-e vagy sem. Egyes módszerek triviálisak és unalmasak. Például ellenőrizheti a gyűrűsujját vagy az állapotát a közösségi média fiókjában. Mi azonban a kreatív ötletek hívei vagyunk, ezért azt javasoljuk, hogy szagold meg őt.

Ne aggódj, ez a javaslat egy tanulmányon alapul, mely megerősíti, hogy az egyedülálló férfiaknak erősebb a szaga. Régi barátunk, a tesztoszteron a bűnös. Más szakértők azonban a rossz egészségi állapotot és a higiéniát is lehetséges okként említik.

2 A nőknek több rémálmaik vannak, mint a férfiaknak.

c2591c5e13b621f81b86e19dd6

Valójában a nők rémálmai 3 fő csoportra oszthatók: üldözött vagy életveszélyes állapot, szeretett személy elvesztése vagy zavaros álmok.

1 A férfiak ritkábban mennek orvoshoz.

05a32458fa8e46cde26f9b7fe4

Nos, ez nem túl nagy titok. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a férfiak szívesebben végeznek házimunkát, például tisztítanak mosdót vagy nyírnak füvet, mintsem hogy orvoshoz menjenek? Igen, ez érdekes. Nézzük meg, miért van ez.

A férfiak csaknem 40%-ának gyerekkorában azt mondták, hogy a férfiak nem panaszkodnak az egészségükre. Ó, azok a sztereotípiák! Ezenkívül néhány férfi kínosan és kényelmetlenül érzi magát, és nem akarja, hogy egy másik személy megítélje őket, még akkor sem, ha az szakember. És néha egyszerűen nem nagyon vágynak rá, hogy megtudják, probléma van velük, vagy hogy változtatniuk kell valamit az életükön.

Bónusz: Egyes szakértők régen úgy vélték, hogy a nők teste nem képes a vonatozásra.

Kezdetben a vasúti kocsik ülései fából készültek és nagyon rezegtek utazás közben. Éppen ezért egy szakértő 1870-ben azt írta: ,,Ha egy nő a menstruáció kezdetét megelőző napon vonaton utazik, akkor kimarad a menstruációja, sőt, talán több is.” Lehetséges következményekként egyéb méhproblémákat és testen belüli deformációkat is felsorolt.

Neked rövidebb a mutatóujjad, mint a gyűrűsujjad?

loading...