Menü Bezárás

8 olyan hiba, ami miatt képtelen vagy fogyni

Talán, amivel mindenki a legtöbbet szenved az nem más, mint a fogyókúra, ugyanis hatalmas akaraterő szükséges a megvalósításához. Azonban, mi van akkor, ha ráadásul még az akaraterő megléte sem elég?

Vannak olyan napok, hetek, akár hónapok, amikor úgy érezzük, hogy minden klappol. Szinte spártai harcosként küzdjük le a hamburgereket, a pizzákat, és persze még a finom aperol spritzet is. Viszont amikor kimerészkedünk a strandra, akkor jön a döbbenet, ugyanis a régi hurkák a helyükön maradtak, és tulajdonképpen nem változott semmi se.

Mi lehet probléma? Több kutatás kimutatta, hogy egy egyszerű diéta igazából nem elég semmire. Drasztikus lépésre kell elszánnunk magunkat, méghozzá egy teljes életmód váltásra. Nézzük hát meg, hogy ez mit is jelent a valóságban.

1. A hiányzó reggeli

Brit kutatók szerint, akik minden nap reggeliznek általában kisebb súlyt képesek felszedni, mint azok, akik kihagyják a nap első, ráadásul legfontosabb étkezését. A vizsgálatba több, mint 350 embert vontak be, és az eredmény magáért beszélt. Ez egyébként teljesen logikus is, hiszen, ha kihagyod a reggelit, nem csak hogy fáradt leszel, hanem falánk is a következő étkezésednél.

2. Túl kevés vizet iszol egy nap

Egy kutatásban azt vizsgálták, hogy milyen hatással van a diétára a víz mennyiség bevitel. Nos, az eredmény rendkívül megdöbbentő számokat mutatott. Több, mint 2 kilóval több zsírt tud elégetni az, aki megiszik minimum napi egy liter szénsavmentes vizet. Tehát, ha legközelebb nem tudod, hogy mit válassz folyadékpótlás gyanánt, csak jusson eszedbe ez a kutatás.

3. Éjféli vacsora

Közvetlen lefekvés előtt már próbálj meg nem falatozni, hiszen egyrészt ezeket az elfogyasztott kalóriákat a szervezeted egyből zsírként fogja tárolni, ahelyett, hogy elégetné őket. Másrészt, ha tele a hasad garantáltan furcsa dolgokat fogsz majd álmodni. Egy könnyű müzli, esetleg egy kis gyümölcs még rendben van, de csak semmi komolyabb!

4. Kizárólag zsírmentes ételek fogyasztása

Lehet, hogy ez elsőre furcsán hangzik, azonban a zsírmentes étrend nem tud fogyást eredményezni, sőt pont az ellenkezőjét eredményezi az elvárásoknak. Ugyanis, ha nem eszünk zsírt, akkor megakadályozzuk a kalcium, az A, és a D vitamin felszívódását a szervezetben.

5. Nem alszol eleget

Az alváshiány lassabb anyagcserét eredményezhet, emellett  több szénhidrát bevitelt is a folyamatos kávézás miatt. Továbbá garantáltan érezni fogod fáradtság miatti teljesítés képtelenséget az edzéseiden. Igazából a lényeg egyszerű. Próbálj meg legalább 7 órát aludni egy huzamban, és akkor minden rendben lesz.

6. Evés közbeni zavaró tényezők

Ha éppen eszel valamit, próbáld meg kerülni az olyan zavaró tényezőket, mint a TV, vagy a telefonod. Ugyanis a kutatók szerint, ha zavarnak étkezés közben, akkor hajlamosak vagyunk többet enni. Amennyiben odafigyelsz arra, hogy mit eszel, sokkal nagyobb eséllyel lesz sikeres a fogyásod.

7. Túl sok alkoholfogyasztás

Tudod mi okozhatja a zsírpárnákat a hasadon? Leginkább például a sör. Próbáld meg jó alaposan elkerülni az alkoholos italokat, hogyha szeretnél nagyobb mértékű fogyást elérni.

8. Egész nap az irodában ülsz

Tanulmányok kimutatták, hogy párhuzam vonható az elhízás, és a túl sok ücsörgés között. Próbálj meg naponta legalább minden órában sétálni egy kicsit, vagy tarts legalább napi egy rövid, átmozgató edzést. Olyan apró dolgokon is múlhat a végső célod elérésének sikere, mint például lépcsőt használni lift helyett, vagy gyalog ugrani le a boltba valamiért.

loading...