Menü Bezárás

A kalózok megtámadnak egy hajót

A kalózok megtámadnak egy hajót. A kapitány szól a hajósinasnak: – Hozd ide a piros ingem! A piros ingében végig az élen harcol, visszaverik a kalózokat. Legközelebb két hajónyi ellenséges kalóz jön, de a kapitány megint csak a piros ingét kéri, nagy nehezen megint visszaverik a kalózokat.

Kérdezik a matrózok, hogy miért mindig a piros ingben harcol, erre azt mondja nekik, hogy így nem látszik a vér, ha megsebesül, és ezért ők továbbra is ugyanolyan bátran harcolnak. A matrózok be is látják, milyen okos a kapitány.

Harmadszor viszont már egy 30 hajóból álló flotta támadja meg őket. A kapitány szól a hajósinasnak: – Hozd a barna nadrágom!

+1 vicc:

Egy kopasz, falábú úriember álarcosbálba kap meghívót. Gondolkodik, hogy milyen jelmezt vegyen fel, végül megbíz egy céget, kölcsönözzön neki valamilyen jelmezt.
Hamarosan megérkezik egy kalózjelmez, a következő kísérőlevéllel:

“A kendő eltakarja a kopasz fejét, a faláb pedig kifejezetten illik a kalózjelmezhez.”

Emberünk elgondolkodik, majd visszaküldi a jelmezt, mondván, szégyelli a falábat.

Érkezik az újabb jelmez, a levéllel:

“Ha felveszi a mellékelt szerzetesi csuhát, eltakarja a falábát, a kopaszság pedig kifejezetten illik egy szerzeteshez.”

Ez a jelmez is hasonló sorsa jut, mint az előző, mondván, a kopaszság is szégyellni való. Postafordultával érkezik egy kis csomag, benne cukormáz és a szokásos levél:
“Kenje be a kopasz fejét cukormázzal, dugja a fenekébe a falábát és elmehet nyalókának!”

loading...