Menü Bezárás

A Titanic belsejéről készült hátborzongató felvételek mutatják meg hol vesztette életét 1500 ember

Amikor megépült a Titanic, a gyártói azt szerették volna, ha ez lenne a legnagyobb hajó, amit valaha az óceán látott. A White Star minden vagya az volt, hogy a hajója, azaz a Titanic, tökéletesen leírja a “luxus” kifejezést.

Hogy ez mennyire sikerült, mi sem bizonyítja jobban, hogy az óceán fenekén még most is épen megmaradtak a hajóroncs darabjai.

Amikor 1912-ben a Titanic elindult New York felé, a második legnagyobb hajó volt a világon, melynek fedélzetén egy fűtött medence is helyet kapott. A Titanic kiszolgálása olyan magas minőséget ütött meg, hogy a másodosztályon utazó utasok azt nyilatkozták később, a kiszolgálás felért egy más hajó első osztályával. A harmadik osztály utasai közül sokan először tapasztalták meg, hogy milyen a tiszta víz és az elektromos áram.

Sajnos, pont a Titanic eleganciája miatt haltak meg annyian a hajószerencsétlenségben. A hajó építői nem akarták, hogy a luxusjármű kinézetét elcsúfítsák a mentőcsónakok, ezért sokkal kevesebbel szerelték fel.

Amikor a Titanic elsüllyedt az utasai és a legénység betartotta a nők és gyerekek politikáját. Csupán 706 ember élte túl a katasztrófát, ám a számítgatások szerint ha a mentőcsónakba többen ültek volna megmenthető lett volna még 540 emberi élet.

loading...