Menü Bezárás

Egy örökbefogadott medvével él együtt az orosz pár – egy asztalnál esznek vele

Nem mindennapi házikedvence van egy orosz házaspárnak: egy 136 kilós medve él velük már 23 éve, aki már családtaggá vált az évek során.

Szvetlana és Jurij Panteleenko három hónapos korában fogadta örökbe az állatot, miután az anyamedve elhagyta őt, a vadászok pedig már nagyon rossz állapotban találtak rá.

Azóta viszont nagyon jó dolga van Stepannak, aki úgy él a házban, mintha ember lenne: asztalnál eszik, esténként tévét néz gazdáival, de még a ház körüli munkákba is besegít, például egyedül meg tudja locsolni a növényeket a kertben. Gazdái sok mindenben hasznát veszik, mert szerintük több tehetsége is van.

Az álló helyzetben több mint 2 méter magas állat naponta 25 kiló halat, zöldséget és tojást eszik, de imádja a zabkását is, amihez képes egy egész doboz tejet meginni.

Ezt az ételmennyiséget focizással dolgozza le, ugyanis ez a kedvenc sportja.

Stepan egyáltalán nem olyan, mint vadon élő társai. Gazdái elmondták, hogy medvéjük nem agresszív, még sosem harapta meg őket.

Sőt, szereti az embereket, bármikor vevő egy ölelésre, és általában pihenés vagy tévézés közben is rendre odabújik a házaspárhoz.

loading...