Menü Bezárás

Hollywoodi színésznők, akik kőkemény átalakuláson mentek keresztül egy szerep kedvéért

Mennyi időt vesz igénybe a felkészülés egy szerep kedvéért a színészek részéről, amikor egy sportoló erejével bíró karaktert kell megformálniuk? A sztárok által adott interjúk alapján ez 4-6 órás edzéseket igényel naponta, heti 5-6 akalommal. Vagyis 1-2 pihenőnapja van a sztároknak egy héten, ha ki akarják pattintani magukat egy „izmos” szerep kedvéért. Ez pedig hatalmas elismerést érdemel, sportban járatos és kevésbé járatos rajongók részéről egyaránt.

Most 9 ilyen női sztárt mutatunk, aki megküzdött a fizikai lehetőségeivel és győzelmet aratott nem csak az edzőteremben, de a filmvásznon egyaránt.

Emily Blunt, A holnap határa

Emily Blunt a fizikai felkészülés során erőt és állóképességet, valamint az izületei rugalmasságát akarta fejleszteni.  Ehhez 30 kg-os súlyzsákot viselt magán és ebben próbált trükköket végrehajtani, no persze azért az épségére is figyelnie kellett. Egy interjúban azt mondta: „Felkészültem lélekben amennyire tudtam, de amikor az első nap felvettem a súlyzsákot, azt hittem ott rögtön elsírom magam.”

Alicia Vikander, Tomb Raider

Ahhoz,  hogy Lara Croft szerepének kedvéért formába hozza magát 7 hónapon keresztül edzett keményen Alicia Vikander. Egy edző segítségével lényegében végrehajtották a felkészülést, amit kifejezetten élsportolók szoktak végezni és az edző roppant elégedett volt Alicia Vikander hozzáállásával. A színésznő korábban balettezett, így az ott tanult fegyelem ezúttal is hasznos volt számára. Heti 6 súlyzós, 2-3 falmászós és 4 box edzése volt egy héten a felkészülés során.

Zoe Saldana, Star Trek: Mindenen túl

Zoe Saldana 2014 decemberében hozta világra iker gyermekeit, így kevés ideje maradt a felkészülésre. Lényegében az egész 2015-ös évet azzal töltötte, hogy formába hozza magát. Mivel a futópadot nem szereti, így az edzője táncot és boxolást javasolt számára, amik be is váltak. 9 hónapnyi kemény munka után újra fel tudta venni a jelmezt, amit 2013-ban viselt és nagyon boldog volt ettől.

Brie Larson, Marvel kapitány

Brie Larson állítása szerint nem annyira rajong az edzőtermekért, inkább fejben dőlnek el nála a dolgok, nem testben. Ahhoz, hogy szuperhős testet öltsön napi 5 alkalommal edzett egy tapasztalt edzővel 9 hónapon keresztül és érte el a kívánt formát.

Gal Gadot, Wonder Woman

Gal Gadot 6 hónappal  a forgatás kezdete előtt kezdett el dolgozni az alakján és 6 órákat fordított egy-egy nap erre a célra. „2 órán keresztül edzőtermi edzésem volt, majd 2 óra küzdősport következett, a végén 2 óra lovaglással, ami szuper kemény volt.”

Charlize Theron, Atomszőke

A színésznő olyan jó formába hozta magát az MI6 ügynök szerepének kedvéért, hogy a forgatás során még a forgatókönyvet is megváltoztatták, amikor rájöttek, hogy sokkal több és komplikáltabb akció jelenetet is elbír.

A stáb a film előtt felkészült, hogy a sok baki miatt rengeteget kell majd forgatniuk és sok vágási munkára lesz szükség, hogy értékelhető anyag jöjjön össze, de Charlize Theron a várakozásokat magasan felülmúlva nyújtott jó fizikai teljesítményt. Volt olyan 20 harc mozdulatból álló rész, amit egyszer vettek fel, mert már elsőre olyan jól sikerült neki, hogy nem kellett neki több próbálkozás. Bár volt saját dublőre, a keményebb jelenetek 98%-át maga vállalta el, kivéve a magasból leugrós részeket.

Daisy Ridley, Csillagok háborúja (2015 és 2017)

Két Csillagok háborúja filmben is szerepet kapott Daisy Ridley, ami egy csapásra híressé tette őt, mivel korábban csak sorozatokban és rövidfilmekben szerepelt. Azonban, ahhoz hogy egy harcos szerepét eljátszhassa heti 5 nap edzett 5 órát. Többek közt falat mászott, kickboxolt és súlyokat emelt, miközben a Csillagok háborúja előtt nem sportolt egyáltalán.

Tessa Thompson, Thor: Ragnarök

A tökéletes Valkűr szerep megformálásáért Tessa Thompsonnak 7 kg izomtömeget kellett építenie, amihez heti 6 edzéssel járult hozzá. Az edzője olyannyira elszánt volt, hogy még a forgatás során is megkötötte, hogy a konyhafőnökök milyen ételt készíthetnek neki, hogy formában tudja tartani magát a színésznő.

Margot Robbie, Én, Tonya

Margot Robbie általánosságban jó fizikai állapotban volt  a film felkérést megelőzően is, azonban egy műkorcsolyázó szerep kedvéért neki is tenni kellett.  4 óra edzés naponta, heti 5 alkalommal több hónapon keresztül. Ez vezetett el odáig, hogy megfelelő izomzattal és koreográfiával hitelesen el tudja játszani a szerepét.

Neked melyik színésznő teljesítménye tetszik a legjobban?

loading...