Menü Bezárás

Illatok, amelyek azonnal végeznek akár szúnyog hadakkal is

Teljesen természetes, hogy a nyáron minél több időt szeretnénk kint tölteni a friss levegőn, sétálni a parkban, és élvezni a környezetet, a virágokat. Azonban a szúnyogok képesek a legcsodásabb nyári pillanatokat is egy pillanat alatt tönkre tenni.

Szerencsére létezik megoldás.

Olyan illóolajok segíthetnek rajtunk a leginkább az ilyen eseteknél, mint a bazsalikom, a szegfűszeg, az ánizs, valamint az eukaliptusz.

Az olyan illóolajok, mint például az ánizs, szegfűszeg, bazsalikom és eukaliptusz képesek távol tartani a szúnyogokat, amennyiben az olajokat a bőrünkre kenve alkalmazzuk.

A megbízható hatékonyság érdekében körülbelül 5-10 csepp már elég egy pohár vízben feloldva.

Az is hatásos lehet, ha az oldatból egy olyan hőforrásra fújunk, mint például a kandalló, vagy aroma lámpa, de alkalmas a gyapot labda is, hiszen azt közvetlenül az olajba meríthetjük, utána pedig az ablakpárkányra helyezve védi a szobát a kellemetlen betolakodóktól.

Bodza virág gallyak

Rakj egy kevés bodza virág ágat a szobádba. Olyan könnyedén fogják elijeszteni a szúnyogokat, mint a paradicsom levelei. Azonban vigyázni kell, ugyanis a bodza ágának túl erős a szaga, ami zavaró lehet alvás közben, így érdemes inkább a külső ablakpárkányra helyezni estére.

Szegfűszeg

Rakj 5 gramm szegfűszeget egy pohár vízbe, majd forrald tizenöt percen keresztül. Keverjünk össze 10 cseppet ebből a főzetből egy evőkanál bármilyen kölnivel, majd használjuk a bőrünkre kenve. Most már nyugodtan kint maradhatunk akár 2 óra hosszan is, és a szúnyogok biztosan nem fognak a közelünkbe jönni.

Bazsalikom

Használni lehet a bazsalikom apróra vágott friss leveleit, és a virágait is. Csak tedd a szobádba, vagy kend az oldatukat a bőrödre.

Olaj, sampon, és ecet

Ahhoz, hogy hatékony legyen a védelem a szúnyogok, valamint a legyek ellen, használhatunk olajat, sampont és 9%-os ecetet is. Ezeket keverd össze lassú lángon, egyenletesen, addig, amíg fehér hab nem keletkezik. Amikor elkészül a főzet a testünkre tudjuk fecskendezni, vagy beleöntjük egy tartóba, majd ezután a védeni kívánt helyre tehetjük.

Az ecet elűzi a rovarokat, a sampon elnyomja az erős szagot, miközben az olajtól fog összeállni a krém. Ez a riasztószer biztonságos a gyerekek számára, valamint nincsen túl erős, kellemetlen szaga.

Melyik módszert szeretnéd a leginkább kipróbálni? Esetleg van már egy saját gyártású, tökéletesen működő recepted?

loading...