Menü Bezárás

Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy király.

Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás Tengeren is túl, élt egyszer egy király. Volt annak egy gyönyörű lánya. A lánytól azonban mindenki félt, senki sem merte feleségül kérni, mert volt egy igen furcsa tulajdonsága:

Amit megérintett, megolvadt. A fém, a műanyag és bármi.

A lány nagyon el volt keseredve, meg a király is, mert sajnálta a lányát, meg azt is, ha a lánya nem megy férjhez, mi lesz a trónnal.

Magához hívatta hát az udvari varázslót és a bölcseket, tanácsot kért tőlük, hogy miként tudnak segíteni a problémán. Nem volt hiába a sok ész, a bölcsek kisütötték, hogy ha a lány egyszer csak megérint egy olyan dolgot, ami nem olvad meg a kezében, akkor meg fog gyógyulni.

Ekkor a király futárokat küldött szerte a világba, hogy kihirdesse:

Annak adja fele királyságát meg a lánya kezét, aki olyan dolgot tud hozni a palotába, ami ellenáll a királylány “erejének”.

Másnap három ifjú herceg kopogtatott be a palotába.

Az első egy rettenetesen kemény és ellenálló titán ötvözetet hozott. Hát, ahogy a lány a kezébe vette, az rögtön megolvadt. Szegény herceg lógó orral távozott.
A második herceg egy nagy gyémántot nyomott a királylány kezébe, hiszen az a legkeményebb dolog a világon, annak biztosan nem lesz semmi baja. Hát bizony nagyot tévedett. Ő is szomorúan ballagott haza.

A harmadik herceg kezében nem volt semmi. Odahajolt a lányhoz és azt súgta a fülébe:

-Tedd a kezed a zsebembe és tapogasd meg, amit ott találsz.

A lány megtette, amit a fiú mondott, bár fülig vörösödött közben. Valami keményet érzett. Megfogta. És az a valami NEM OLVADT EL!

A király rettenetesen boldog volt. Mindenki örült a birodalomban. A harmadik herceg feleségül vette a királylányt és azóta is boldogan élnek, ha meg nem haltak.

Találd ki, mi volt a herceg zsebében!

-Mi más lett volna, mint M&M’s?

Ami csak a szádban olvad, nem a kezedben!

Te mire gondoltál? 🤔

loading...