Menü Bezárás

3 dolog, amit mindenképp kérdezz meg egy állásinterjún

Egy állásinterjú végén a munkáltató mindig megkérdezi, hogy van-e kérdésed. Mielőtt rávágnád, hogy „Nincs”, előbb érdemes átgondolnod, hogy ezek a kérdések nemcsak nagyobb esélyt biztosítanak neked, hogy megkapd az állást, de azt is megmutatják, mire számíthatsz.

3 rendkívül fontos kérdést szedtünk össze, amit mindenképp kérdezz meg egy állásinterjún.

1. Kérdezd meg milyen a vállalati kultúra!

A vállalati kultúra tulajdonképpen az, amilyen atmoszféra körbelengi a cégnél dolgozó munkatársakat. Ebbe beletartoznak a munkahelyi viselkedési szabályok, kommunikáció, tevékenységek, motiváció, értékek és még sok egyéb.

Ha a vállalati kultúráról kérdezel igazából arra fogsz választ kapni, hogy milyen munkakörnyezetben fogsz dolgozni, hogy megértsd, hogyan fogod érezni magad ezen a helyen.

2. Milyen egy áltagos napja egy munkavállalónak a cégnél?

Ez egy fontos kérdés, amit mindenképp fel kell tenned, hogy tisztában legyél majd a mindennapi teendőiddel. Így kaphatsz egy teljes képet arról, mit is kell majd csinálnod, milyen akadályokba ütközhetsz és hogyan fog kinézni egy napod, ha ott fogsz dolgozni. Ráadásul a munkaadónak is azt mutatja, hogy szívesen vennél részt a vállalati életben.

3. Mi az interjún a következő lépés?

Egy interjú után sokszor a feszült várakozás következik, hogy vajon mikor fognak értesíteni, ha fognak-e egyáltalán. Ezt kikerülve jobb, ha előre megkérdezed, hogy mi az interjú menete, milyen további lépések várhatóak.

Ha megígérték, hogy felhívnak, kérdezd őket a pontos időpontról, amikor hívni fognak. Ha még egy fordulón részt kell venned, kérdezd meg ennek a körülményeit, hogy a lehető legjobban fel tudj rá készülni. Kérdezz bátran, ettől csak magabiztosabbnak tűnsz.

Ne felejtsd el megköszönni a munkáltatónak az interjút. Még ha nem is vettek fel, ne légy mérges vagy dühös, inkább kérdezd meg mi volt a döntésnek az oka, hogy később figyelni tudj rá és javítani tudj rajta.

loading...