Menü Bezárás

9 rémálom döntés, amitől menekülnöd kellene felújítás közben

Amikor az emberek lakásfelújításon gondolkodnak, gyakran nézegetnek képeket az interneten vagy újságokban, hogy inspirálódjanak. A véleményeket azonban már ritkán olvassák, pedig sokkal fontosabb, hogy mennyire váltak be ezek a divatos megoldások a gyakorlati életben. Például a fogantyú nélküli konyhaszekrények gyönyörűen néznek ki mind a képeken, mind a való életben, de nagyon kényelmetlen a használatuk.

Összegyűjtöttünk olyan trendi lakberendezési megoldásokat, amik könnyen rémálommá válhatnak.

1. Konyhaszekrény fogantyúk nélkül

A fogantyúk nélküli konyhaszekrények, amik nyomásra nyílnak, gondolatban nagyon modernnek tűnhetnek, de folyamatosan tele lesznek ujjlenyomatokkal, és a kinyitásuk sem olyan kézenfekvő.

Már csak azért is, mert ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy úgy nyitunk ki dolgokat, hogy húzzuk őket, akárcsak az ajtókat. Továbbá ott van az is, hogy bármikor kinyithatod véletlenül a térdeddel, csípőddel vagy más testrészeddel, ha kicsit erősebben dőlsz neki. Ráadásul nagyon drágák is.

2. Konyhafal sok mélyedéssel

Rengeteg különböző anyagot használhatunk már fel a konyhánk felújítására. De ne feledd, minél kisebb felületek vannak a konyhában, annál nehezebb lesz letakarítani a zsírt és a szennyeződéseket. Különösen a kis repedésekből.

3. Összetett csillárok a konyhában

Sokan hiszik azt, hogy a hatalmas, komplex csillárok tökéletesek a konyhába. Pedig nagyon nehéz ám tisztítani őket. A zsír és a por pedig együtt biztos, hogy megmarad a csilláron, ezt semmi nem tudja megakadályozni.

4. Csillárok, tányér alakú árnyékolókkal

A tányér alakú árnyékolók nagyon szépen néznek ki, de nem túl praktikusak. Rengeteg por felhalmozódik bennük, hidd el. Szóval, ha ennek ellenére is ezt választod, készülj fel arra, hogy gyakran kell tisztítani.

5. Hegyes végű kilincsek

Rengeteg formája van már a kilincseknek, de sokszor csak akkor veszed észre, hogy egy veszélyes példányt választottál, mikor már túl késő. Ez kifejezetten igaz a hegyes formájú kilincsekre. Beleakadhat a ruhád, amit így könnyen el is szakíthatsz, de te magad is belesétálhatsz, sebeket ejtve magadon.

6. Élénk színek a konyhában

Már régóta vásárolnak élénk színű konyhabútorokat az emberek, mert nagyon divatosak és szépek, de aztán hozzászoksz a színhez vagy egyenesen irritálni kezd. Akkor használj élénk színeket, ha szeretnél kihangsúlyozni valamit.

7. Felső konyhapolc pneumatikus ajtóval

A pneumatikus ajtók a konyhában nagyon modern, elegáns és egyszerű megoldásnak tűnhet, kivéve akkor, ha alacsony emberek is vannak a háztartásban. Ha az ajtó kinyílik, ahhoz, hogy bezárd vagy fel kell ugranod, vagy felállnod egy székre.

Olykor a polcok túl közel vannak a plafonhoz és nem tud teljesen kinyílni az ajtó, így nehezen férsz hozzá a polcokhoz.

8. Csésze alakú mosdókagyló üvegből

A képeken gyönyörűen néznek ki, de egyáltalán nem praktikusak. Először is azért, mert kevés víz fér beléjük, így folyamatosan figyelned kell, hogy ne fusson ki a mosdókagylóból.

Valamint, ha nem akarsz minden egyes nap vízcseppfoltokat takarítani az üvegről, válassz más megoldást.

9. Világítás a konyhabútor tetején

Ezek a világítások szinte teljesen haszontalanok, mert a fejedet világítják meg, nem pedig a munkafelületet. Jobb, ha közvetlenül a konyhaszekrény alá teszed a világítást.

Előfordulhat, hogy nem értesz egyet az itt felsoroltakkal? Vagy vannak más ötleteid?

loading...