Menü Bezárás

10 öltözködési tipp, amitől 10 évvel fiatalabbnak tűnsz majd

Azoknak az embereknek, akik lélekben fiatalabbak, az agyuk is lassabban öregszik. És nyilvánvalóan szeretnénk annyi idősnek kinézni, amennyinek érezzük magunkat. Ebben fontos szerepet játszanak a ruháink. Azonban nem mindig egyszerű kiválasztani a számunkra legelőnyösebb darabokat.

Ezért a úgy döntöttünk, hogy összegyűjti azokat a tippeket, amikre érdemes odafigyelned ruhavásárláskor.

1. Ne válassz feltűnő mintákat

Olyan mintákat találni, amelyek egyszerre fiatalosak és kifinomultak, nagyon nehéz. Továbbá, ha a minta túl nagy, attól te is nagyobbnak fogsz tűnni, ami nem előnyös. A kisebb és egyszerű mintáktól vékonyabbnak és fiatalabbnak tűnsz majd.

2. Viselj szűkszabású farmert

Szabadulj meg a laza, lógó nadrágoktól. Helyettük szerezz be néhány szűk farmert. Mindig stílusosak és könnyű hozzájuk felsőt találni. Emellett kiemelik az alakodat, amitől vékonyabb és fiatalosabb leszel.

3. Vigyázz az alaktalan ruhákkal

A túlméretezett ruhák jó megoldásnak tűnhetnek, különösen, ha el akarod rejteni a pocakodat. Azonban pont ellenkezőleg működnek, és még nagyobbnak tűnsz tőlük. Egy rövidebb dzseki, ami a csípőd közepéig ér sokkal jobban kiemeli az alakodat, és fiatalos külsőt kölcsönöz.

4. Emeld ki a csípődet

Ahogy öregszünk, egyre kevésbé mutatkozik meg a csípőnk vonala. Emiatt érdemes olyan ruhadarabokat választani, amikkel kiemelheted azt. Vegyél egy széles övet, és tűrd be a felsődet.

5. Csak óvatosan a napszemüveggel

A jól kiválasztott napszemüveg fiatalosabbá tesz. Például a macskaszem formájú szemüveg tökéletes erre a célra, mivel feszesebbnek tűnhet tőle az arcod.

6. Válassz egyszerű ékszereket

Az idősebb generáció kedveli a feltűnő, fényűző ékszereket, míg a fiatalabbak inkább a minimalizmus hívei. Szóval ne vegyél fel túl sok ékszert, és válaszd az egyszerűbb darabokat.

7. Ne viselj túl sok feketét

A fekete szín kiemeli az alakot, és szinte minden alkalomra megfelel. Azonban ahogy idősödünk, az arcunk egyre sápadtabbnak tűnik, szóval a fekete túl éles kontrasztot okoz. Kihangsúlyozza a ráncokat és az árnyékokat az állad, vagy a szemed alatt.

8. Viseld a megfelelő méretű melltartót

A rossz méretű melltartó nemcsak kényelmetlen, de kb. 10 évet is öregít rajtunk. Mivel befolyásolja, hogy hogyan áll rajtad a felvett ruha, ha rossz méretet válaszasz, attól görnyedtnek tűnhetsz.

9. Figyelj a nyakkivágásra

Ha ruhával próbálod elrejteni az öregedő nyakadat, azzal pont az ellenkezőjét éred el. Egy kivágottabb ruhadarab fiatalosabbá és vonzóbbá tesz. Próbálj fel egy V-nyakú pulóvert, vagy dzsekit.

10. Ne viselj túl rövid nadrágot

A túl rövid nadrágtól a lábaid is rövidebbnek tűnnek majd, és kiemelik a vastag, férfias vádlikat. Helyette olyan nadrágot válassz, ami a lábad legvékonyabb pontjánál ér véget.

Számodra melyik tipp volt a leghasznosabb? Ismersz hasonló trükköket?

loading...