Menü Bezárás

10 Oscar-díjátadó ünnepség története, ami túl kínos, hogy újra felidézzük

Az Oscar-gála a filmipar egyik legrangosabb eseménye. Annak érdekében, hogy minden a tervek szerint haladjon ezen a napon, több száz ember dolgozik és vigyáz minden apró részletre, hogy az esemény tökéletes legyen. A szervezők minden erőfeszítésének ellenére azonban így is adódhatnak kellemetlen pillanatok.

Cikkünkben összegyűjtöttük az Oscar-díj átadó ünnepség legnevetségesebb és legfurcsább helyzeteit, amelyek eddig előfordultak a nagyszabású rendezvény történetében.

Ben Stiller az Avatar című film egyik karaktertereként lépett színpadra

2010-ben Ben Stiller komikus érte a megtiszteltetés, hogy bejelentheti a Legjobb smink jelölés győztesét. A színész úgy döntött, hogy egyedi megjelenéssel lép a színpadra az “Avatár” című film kék humanoidjaként. Egy ilyen átalakulás és a furcsa beszéd a jelenlévők számára egyértelműen váratlan volt.

Björk “hattyú” ruhában tojást pottyantott

A ruha, amelyet Björk viselt az Oscar-on 2001-ben, az esemény egyik legbotrányosabb és legszokatlanabb ruhája volt. Az énekes egy fehér hattyú jelmezben jelent meg a közönség előtt és úgy döntött, hogy egy hatalmas tojást is mellékel a ruhaköltemény mellé. Azt nehéz megmondani, hogy Björk hogyan érezte magát, ám a körülötte lévőknek biztosan kellemetlen pillanatokat okozott nem szokványos belépőjével.

Will Rogers elnézte a jelölt nevét, így nem a nyertes hírességnek ítélte oda a rangos díjat

Az 1934-es Oscar házigazdája nem volt túl figyelmes színész, ugyanis Will Rogers a nyertesek kihirdetése előtt nem tanulmányozta a jelöltek listáját. Ahelyett, hogy a győztes teljes nevét hirdette volna ki, Rogers egyszerűen csak bepillantott a folyosóra, és azt mondta: „Gyere és vedd át a szobrodat, Frank!” Ebben az évben két azonos nevű rendező: Frank Kapra és Frank Lloydot jelölték a díjra. Amikor egyikük a színpadra lépett kiderült, hogy a díjat nem is ő nyerte.

Seth MacFarlane dala felháborította az Oscar-gálán jelenlévő színésznőket

2013-ban az esemény egyik házigazdája Seth MacFarlane a “Family Guy” alkotója volt, aki megpróbálta megviccelni az ünnepségen résztvevőit. Részben sikerült is neki, de a színész végül túl messzire ment. Sokakban felháborodása okozott a “We Saw Your Boobs” című dalt. Ebben a MacFarlane a színésznőkről beszélt. Még a férfiak is, akik a monológot hallgatták, kényelmetlenül érezték magukat. A színésznők arca minden gondolatukat elárulta a történtekről.

John Travolta idegennek nevezte a színésznőt

A 2014-es díjátadón John Travoltának száját emlékezetes mondat hagyta el. Idin Menzel, az animációs film bemutatója helyett a színész a következőket mondta: „Hihetetlenül tehetséges, egyedüli Adele Dazim!” A ünnepség vendégeit megdöbbentette ez a mondat, így Travolta jó néhány napig hallgathatta a kritikákat és csipkelődéseket.

Jennifer Garner elesett, de nem lepődött meg rajta

Embed from Getty Images

2006-ban a színésznő éppen az egyik díjat készült átadni, amikor a ruha hosszú szegélyére lépett és elcsúszott. A történtek nem érték meglepetésként Garnert. A színésznő azt mondta: “Ez az én trükköm.” Mindenki nevetett a vicces jeleneten.

Egy kis kavarodás a nyertesek nevével

Embed from Getty Images

2017-ben történt az emlékezetes eseményt. A borítékokkal volt egy kis keveredés, ami miatt a legjobb film bejelentésekor nem a nyertes film címe hangzott el. A szervezők félbe is szakították az eredmény kihirdetését, amíg elhárították a problémát. Az azonban biztos, hogy erre a kellemetlen eseményre még sokáig emlékeznek majd.

Chrissy Teigen az ünnepség közepén elaludt.

A 2017-es ceremónia során, amikor Casey Affleck átvette a díját, a nézők egy másik csillagra lettek figyelmesek. A John Legend zenész felesége, a modell Chrissy Teigen nyilvánvalóan annyira fáradt volt, hogy a férje vállán elaludt. 

Roberto Benigni annyira boldog volt, hogy a székek háttámláin sétált.

1999-ben a színész és rendező, Roberto Benigni 2 Oscar-díjat nyert Az élet szép című filmjéért. Amikor megkapta a második szobrot, annyira boldog volt, hogy felmászott az ülés háttámlájára, és szinte az emberek fején sétált a színpadig. Egyesek örültek a rendezőnek, mások szerint furcsa és tiszteletlen volt mások iránt.

Az egész világ rájött, hogy Nicole Kidman nem tudja, hogyan kell tapsolni.

Az egyik legelegánsabb színésznő furcsa módon viselkedett a 2017-es Oscaron. A szokatlan tapsolására az internetfelhasználók különféle magyarázatokat próbáltak felhozni, miért tapsolt ilyen módon.

De Kidman mindent elmagyarázott. Kiderült, hogy azon az éjszakán hatalmas és drága gyűrűt viselt, amelyet nem akart tönkretenni. Ezért tapsolt ilyen furcsán.

Forrás

loading...