Menü Bezárás

11 illusztráció, ami jól szemlélteti, hogy mennyire másképp néz ki a mindennapi élet a városban és vidéken

A vidéken született emberek általában alig várják, hogy a lehető leghamarabb valamelyik környező nagyvárosba költözhessenek. Egy ilyen lépésnek kétségkívül megvannak az előnyei: magasabb bér, több szórakozás és gazdagabb kulturális élet. Ettől függetlenül egy csendes kis faluban élni sem rossz, sőt, ennek is ugyanúgy megvannak az előnyei, mint például a friss levegő, a természet közelsége, és a tény, hogy szinte mindenkit ismerünk és bárkivel tudunk beszélgetni egy jót, ha úgy kívánjuk.

A most következő képregények remekül szemléltetik a városi és a vidéki élet közti különbségeket.

A városban gyakran azt hisszük, hogy sok a házi munka, miközben a vidéken élő emberek már reggel 5 óta ébren vannak és meg sem állnak.

A városban sokszor azt sem tudjuk, hogy kik a szomszédjaink. A falvakban élők azonban jól ismerik egymást és baráti a kapcsolatuk.

A nagyvárosban élők hajlamosak jobban odafigyelni a megjelenésükre, míg a vidéki emberek inkább az otthonaikra ügyelnek jobban.

A városi gyerekek életük során alig láttak élő nyulat, míg a vidéki gyerekek pontosan tudják, hogy az élelmiszer nem a boltokban terem.

A városban azok a népszerű pasik, akik a divatnak megfelelően öltöznek, míg a falvakban élő férfiaknak fizikailag kell kitűnniük a tömegből.

A városban és a vidéken történő munkavégzés teljesen eltérő.

A nagyvárosokban és a kis vidéki falvakban történő társkeresés módszerei még mindig nagyon eltérőek.

A városban élők akkor mennek nyaralni, amikor csak akarnak. A vidéken élőknek erre nem mindig van lehetőségük.

Az egészséges táplálkozás teljesen mást jelent a városban és vidéken.

A városi paneldzsungelben nem mindig ússzuk meg zajos szomszédok nélkül. Falun ezzel szemben mindig béke van és nyugalom.

A városi macskák bolyhosak és lusták, a vidéki macskák girhesebbek, viszont nagyon jó vadászok.

loading...