Menü Bezárás

13 Elképesztő dekoráció amivel feldobhatjuk szobáink falát!

Olykor-olykor nagy gondot jelenthet egy-egy üres fal a lakásban, vagy az, hogy éppen mit is kéne kitennünk rá, hogy ne legyen olyan unalmas. Ehhez persze több ezer/tízezer forintban akár a boltban is nézelődhetünk, de ha ezt a pénztárcánk nem engedi, vagy csak szeretünk saját kezűleg valami egyedit és maradandót alkotni, akár mi is elkészíthetjük akár olyan dolgokból is, melyek garantáltan megtalálhatók minden háztartásban. Most 15 elképesztő ötletet láthattok arra, milyen dekorációkkal és festményekkel tudjátok feldobni szobátok falait, a saját kezetekkel.

1. Elképesztő festmények citrommal

Talán nem is gondolnánk, de pusztán egy félbevágott citrommal is csodálatos, szemkápráztató festményeket készíthetünk, melyek nem csak egyediek, de egy kis díszítéssel könnyen tovább csinosíthatók.

Citrom-Dekoráció

2. Dekorálás Plüssmackóval

Ha van otthon egy plüssmackónk, (lehet bármi más plüss is, csak jól lehessen vele mintát készíteni) melyet hajlandóak vagyunk beáldozni kicsit a művészet kedvéért, akkor egy kis lisztbe belemártva, majd egy fekete papírra rányomva elképesztő macimintákat készíthetünk. A papírt előtte érdemes bekenni valamilyen gyenge ragasztóval, vagy akár hajlakkal, a mackót pedig miután elvégezte a feladatát, nyugodtan kimoshatjuk. Ha még szebb képet szeretnénk készíteni, a mackót közvetlenül festékbe is márthatjuk, azonban nincs rá biztosíték, hogy a festéket maradéktalanul kitudjuk majd mosni a bundájából.

Plüssmaci-Dekoráció-683x1024

3. Fessünk valami szépet!

Néhány ragasztószalaggal, egy pár ecsettel és egy kis fantáziával, olyan elképesztő dolgokat festhetünk, melyekre garantáltan felfigyelnek majd a hozzánk vendégségbe érkező rokonok és barátok.

Faldekoráció-Festmény2Faldekoráció-Festmény

4. Dekoráció készítés kukoricával

Egy cső kukorica segítségével is fantasztikus dolgokra lehetünk képesek, egy üres lapra és némi festékre lesz pusztán hozzá szükségünk. Fessük be a kukoricaszemeket véletlenszerűen, majd görgessük végig a papírlapon.

Kukorica-Dekoráció

5. Festmény minta alapján

Ha van otthon valami régi evőalátét, azokat a lyukacsos részüknél átfestve szintén szemkápráztató dolgokra lehetünk képesek. A lyukacsos mintákat természetesen mi magunk is kivághatjuk, azonban ahhoz idő és türelem kell.

Rajzolt-Faldekoráció

6. Betűfestmények

Szintén csak egy kis ragasztószalag és néhány festék illetve ecsetre lesz szükségünk ahhoz, hogy elképesztő betűs-festményeket készíthessünk. A betűk helyén ragasszuk le a papírt ragasztószalaggal, majd rajzoljuk körbe, ahogy csak a kedvünk tartja.

Betű-Faldekoráció

7. Állatos faldekoráció

Ehhez sincsen sok mindenre szükségünk. Pusztán valami fa test, vagy jobb híján papírlap kell, melyet beszínezünk, majd egy magazinból vagy újságból kivágott (vagy kinyomtatott) állatos képpel díszítjük.

Állatos-Faldekoráció

8. Dekoráció készítés lufival

Bizony-bizony, pusztán egy lufi segítségével is elképesztő művészi alkotásokat hozhatunk létre. A lufikat fújjuk fel, mártsuk festékbe, (lehetőleg többszínűbe) majd vigyük fel a papírlapra. Az eredmény garantáltan csodálatos lesz.

Faldekoráció-Készítés-Lufival

9. Képkészítés levéllel

Ehhez sincs sok egyébre szükségünk, pusztán egy falevélre, néhány papírlapra és egy kis fantáziára, az eredmény pedig mindenért kárpótol majd bennünket.

Faldekoráció-Levéllel-256x1024

10. Dekoráció kivágás tapétavágóval

Egy fa keretre és egy vászonra, vagy papírlapra van szükségünk ehhez az elképesztő dekorációhoz is, melyet előlapjára fektetve pusztán csak ki kell vágnunk.

Faldekoráció-Kivágás-Tapétavágóval-437x1024

11. Faldekoráció ragasztószalaggal

Szintén csak némi ragasztó és festék kell, melyet ahogy már fentebb is mutattuk, millió féle-fajta módon lehet használni és olyan elképesztően egyedi dolgokat alkotni velük, melyekhez hasonlóval garantáltan nem találkozunk majd sehol.
Festmény-Faldekoráció-Ragasztószallaggal-220x1024

12. Festmény WC papír gurigával

Egy minden lakásban megtalálható wc papír gurigára, illetve némi festékre lesz csupán szükségünk ehhez a fantasztikus csináld magad dekorhoz.

Faldekoráció-WC-papír-gurigával-440x1024

13. Falfestmény cérnával/madzaggal

Egy keményebb tárgyra (fára) lesz mindössze szükségünk, melyet körbetekerünk egy vastagabb cérnával vagy madzaggal, majd festékbe mártva a papírlapra nyomunk.
Cérnával-Faldekoráció

loading...