Menü Bezárás

13 ijesztő szobor, ami egyben ámulatba is ejt

A szobrászat az egyik leggyönyörűbb művészeti ág. Lenyűgözi az embereket és elgondolkodtat a világ törékenységéről.

Összegyűjtöttük azokat a szobrokat, amelyekről nem tudod majd levenni a szemed. Mi sem tudtuk!

1. A vérző fej (világszerte)

Ezt a Guy Olivier Deveau által készített homokszobrot világszerte láthatjuk a tengerpartokon, mivel a művész szereti gyakran kiállítani homokszobor fesztiválokon. Libabőrösek lettünk a látványtól.

2. A halál csókja (Barcelona, Spanyolország)

Ez az elképesztő szobor egy fiatalember sírján áll, aki 1930-ban hunyt el. Máig vitatott, hogy ki készíthette ezt a műalkotást.

3. A kék musztáng (Denver, USA)

Ez a „pokol csődöreként” is ismert alkotás valójában nagyon veszélyes, mivel megölte a készítőjét, Luis Jiménez-t. A szobor feje szállítás közben leesett, éppen a művész lábára, felsértve az artériát.

"Welcome to Denver" - with love, Bluecifer

4. Igazság (Ilfracombe, Egyesült Királyság)

Ez a Bristoli-csatornára néző 20 méteres, terhes nőt ábrázoló szobor Damien Hirst alkotása. Ha balról nézed, akkor semmi különös nincs benne. Ha azonban a jobb oldalát nézed, az már sokkal nagyobb meglepetést okoz. Láthatóvá válnak a nő izmai és a magzat is.

Verity, Ilfracombe

Verity

5. Viktor’s Way Park (Wicklow, Írország)

Victor Langheld úgy döntött, hogy létrehoz egy parkot, egy Indiába tett spirituális utazás után. A művész szerint, a szobornak el kellene gondolkodtatnia az embereket az életről és annak értelméről.

6. Mászó Babák (Prága, Csehország)

A David Cerny által készített arcnélküli babaszobrok nemcsak a prágai TV torony oldalán másznak, hanem a Kampa Parkban is.

7. A lelkiismeret palástja (Salzburg, Ausztria)

A szobor azt a parancsnokot ábrázolja, aki megölte Don Juan-t. A szobor a Salzburgi dóm bejáratánál található. A szobor „ikertestvérei” Európa különböző városaiban láthatóak.

Cloak of Conscience by Anna Chromy at Salzburg

8. A fejjel lefelé álló szobor Vencel királyról, aki egy elpusztult lovon lovagol (Prága, Csehország)

David Cerny újabb alkotása a Vencel királyról készült emlékművet igyekszik parodizálni. Először azon a téren helyezték el, ahol az eredeti szobor áll, de később áthelyezték egy bevásárlóközpontba.

Untitled

"Kůň", David Černý

9. A lógó fiú (Gent, Belgium)

A hátborzongató és furcsa szobor készítője ismeretlen. Az alkotás Gent egyik épületének a falán lóg. Libabőrösek leszünk ha csak ránézünk.

10. A Staglieno temető szobrai (Genova, Olaszország)

Ez a temető a 19. század közepe óta létezik. A első temetkezés itt 1851-ben történt. Azóta a szobrok és műemlékek otthonaként emlegetik.

11. La Recoleta temető (Buenos Aires, Argentína)

A temető története egészen a 18. század elejére nyúlik vissza. Rengeteg híres embert temettek itt el, és nagyon sok igazi műalkotásnak is otthont ad.

La Famiglia

Recoleta - Cemitério

12. Highgate temető (London, Egyesült Királyság)

A Highgate temető nagyon híres Londonban. Úgy tartják, hogy az 1800-as években itt tanyáztak a vámpírok. Azt mondják, hogy az egyik sírban maga Hasfelmetsző Jack fekszik.

13. Szent Barthélemy szobor (Milán, Olaszország)

Ha távolról nézed a szobrot, akkor semmi különöset nem veszel észre. Azonban ha közelebb sétálsz, akkor észre veheted, hogy a testen lévő köpeny igazából az illető bőre.

loading...