Menü Bezárás

15 izgalmas útvonal, amely felejthetetlenné teszi az utazási élményeid

A világunk tele van érdekes helyekkel. Van ahova nem könnyen jutunk el. Vagy ép az ottani közlekedés nem egyszerű. Össze gyűjtöttünk 15 olyan útvonalat amik láttán le esik az állad. Nem is gondolnád emberek milyen módon kockáztatják nap mint nap az életüket.

1.A Maeklong vasút, Thaiföld

Első ránézésre egy zsúfolt ázsiai piac látszatát kelti. De mivel a piacot átszeli a vonatsín pályája ezért napjában többször is meg kell mozgatniuk az árut. Így tud a vonat zavartalanul közlekedni. Thaiföld leglassabban közlekedő vonatja, mivel csupán csak 30 km/h sebességgel közlekedik .

2.Princess Juliana nemzetközi repülőtér

Egy átlagos repülőgépnek általában 8000 láb hosszú kifutópályára van szüksége ahhoz, hogy biztonságosan leszálljon. Viszont ennek a repülőtérnek a leszállópályájának a hossza mindössze 7,456 láb.Annak érdekében, hogy ott is biztonságban szálljanak le a repülőgépeknek, át kell haladniuk a tengerpart és egy kerítés felett, hogy eljussanak a kifutópályához.

AirFrance A340 approaching Princess Juliana Airport

3. A halálos vasút, Thaiföld

4.Gisborne repülőtér, Új-Zéland

Az északi part keleti részén, Új-Zélandon a Gisborne repülőtér kifutóján áthaladó vasútvonal által joggal szerepel a listán . A repülőtéri és a vasúti hatóságok mindig szinkronban vannak a balesetek elkerülése érdekében. Mégis néha látni vonatokat és repülőgépeket egy időben közlekedni a vonalon.

5. Guoliang alagút út

Huixianban, a kínai Henan tartományban, ez a 16 láb magas és 13 méter hosszú hegyi utat 13 helyi falubeli építette az 1970-es években. Szó szerint lefordítva: “Út, amely nem tolerál hibát”, ez a világ egyik legveszélyesebb útja.

6. Saba repülőtér – a világ legrövidebb futópályája

A Saba repülőtér 45 km-re fekszik a Szint Maarten-szigettől, amely a Holland Királyság egyik alkotó országa. A 400 métere hosszúságú kifutópályával rendelkező Saba repülőtér a pilóták számára nehéz feladat. Egy kis hiba halált okozhat.

7.Tren a las Nubes, Argentína

Az argentin északnyugati és a chilei határt összekötő vasútvonal az Andok-hegységen keresztül épült. 4220 méterrel a tengerszint felett halad. Ezzel elnyerte az 5. legmagasabb vasúti helyszínt a világon.

8.Chennai-Rameshwaram Vasút, India

Ez a vasút összeköti a Rameshwaram-szigetet Dél-India (Chennai) szárazfölddel.

pamban-bridge-rameshwaram

PAMBAN BRIDGE TRAIN ON SEA BOAT MAIL

9. Kabul-Jalalabad út

10.Banglades Vasút, Banglades

A tömegek a Bangladesi vonatok tetőszerkezetén gyakori látnivalók. Banglades a világ egyik legsűrűbben lakott országa, viszont a vasúti hálózat nem annyira fejlett. Ezért több ezer embernek kényszerül ezt a kockázatos közlekedési módot választani.

11.Antarktisz – csúszós és jeges leszállás

A bolygónk leghidegebb részén is van repülőtér. Itt nem a helyhiány okoz gondokat. Sokkal inkább arra kell figyelniük, hogy olyan gépeket alkalmazzanak, aminek a súlya alatt nem szakad be a jég.

Ilyushin 76 comes for us in Antarctica

12. A James W. Dalton autópálya

Az Alaszkai 11-es autópálya, az egyik legnehezebb útszakasz a bolygón. A 414 mérföld hosszú autópálya az Elliot Highway-ből indul Fairbanks-ben és Deadhorse-hoz ér véget a Jeges-tenger mellett. Az autópálya a semmi közepén halad. Alig 1000 lakos és csak 3 töltőállomás van az egész autópálya mentén.

Dalton Highway, April 14, 2015

13.Vitim folyó híd

Szibériában található Vitim folyó a Lena folyó mellékfolyója. A híd abszolút nem illeszkedik egy szabványos járműhöz, nem is beszélve arról, hogy a hídon nincs korlát vagy kerítés. Az 570 méter hosszú híd gyakran lefagy.A csúszós hídon az átkelése félelmetes számunkra.

14.Mumbai helyi vonatok, India

Az indiai vasút az egyik legnagyobb és legforgalmasabb vasút a világon. Napi 7,6 millió emberrel közlekedik.

15. Zoji La Pass, India

Forrás

loading...