Menü Bezárás

19 internetező, akik teljesen véletlenül oldották meg a világunk rejtélyeit

Életünk minden egyes napja egy-egy új alkalom arra, hogy valami újat és érdekeset tanuljunk a világról, hogy bővítsük a látókörünket, és hogy érdekes felfedezéseket tegyünk a minket körülvevő dolgokkal kapcsolatban. Napjainkban ráadásul jóval könnyebb dolgunk van, mint korábban, hiszen az internetnek köszönhetően ma már ki sem kell mozdulnunk az otthonunkból ahhoz, hogy felfedjük az univerzum, vagy csak egyszerűen a mindennapi dolgok titkait.

1. A középkori méhész-ruhák meglepően ijesztők voltak.

2. ,,Ma tudtam meg, hogy ilyen kis minták vannak a rúzsokban.”

3. A kalózok azért használtak szemkötőt, hogy gyorsan megszokják a fényviszonyok változását.

Egyik szemüket állandó sötétségben tartották, így amikor lementek például a hajó rakterébe, és kinyitották, azonnal jól láttak.

4. ,,Ma megtudtam, hogy a kelkáposzta, a brokkoli, a káposzta, a kelbimbó, és a karfiol ugyanaz a faj.”

5. Tudtad, hogy ha elfordítod a konzervdoboz fülét, akkor a fedél szorosan illeszkedik a perem alá, és így sokáig nem romlik meg vagy szárad ki a benne tárolt étel?

6. Kiderült, hogy a “A beavatott” című filmet, illetve Demi Lovato “Heart Attack” és Taylor Swift “Bad Blood” című számának videoklipjét is ugyanott forgatták.

7. Tudtad, hogy a lapos felmosóknak nem kell nedvesnek lenniük, mert a száraz porgyűjtésre tervezték őket?

8. ,,Az egyetlen ember, aki őszinte és elfogulatlan volt Harry Potterrel szemben, az Draco Malfoy volt.”

,,Amikor először találkoztak Madam Malkin üzletében, ő volt az egyetlen, aki nem tudta, hogy Harry Potter az a híres fiú, akiről mindenki hallott. Malfoy csak egy vékony mugli rongyokba öltözött srácot látott, aki egyértelműen nem felel meg apja nézeteinek, de mégis beszélgetést kezdeményezett vele és együttérzést mutatott felé. Ő volt az egyetlen, aki nem a megváltót látta Harry-ben, csak egy egyszerű fiút.

Végül is nem is voltak annyira különbözőek: csak két magányos fiú, akik barátokra vágytak és az iskolai tanulmányaik során méltó módon akarták megmutatni magukat.”

9. Ha a pizza nem fér el a tepsiben, egyszerűen vágd félbe, és helyezd el így.

10. ,,Ma megtudtam, hogy Tom Cruise mindhárom feleségétől (Mimi Rogers, Nicole Kidman és Katie Holmes) akkor vált el, amikor a nők 33 évesek lettek.”

Egyébként mindegyik felesége 11 évvel fiatalabb volt, mint az előző.

11. Ha nem tudsz kinyitni egy palackot, csak tegyél egy gumit a kupakja köré, majd egy törülközővel vagy konyharuhával csavard meg.

12. Tudtad, hogy a szivárvány valójában egy kör alakú jelenség, de a földről nézve mindig csak a felét látjuk? Ha egy repülőgépen ülve látunk szivárványt, akkor legtöbbször az egész kört látjuk.

13. ,,Ma megtudtam, hogy a mellbimbók nem izzadnak.”

14. Ha gyertyát gyújtunk közvetlenül a fürdőszobatükör alatt, akkor a fölötte lévő részen nem fog bepárásodni a tükör fürdés közben.

15. A színésznő, aki Sheldon édesanyját alakítja az “Agymenők” című tévésorozatban, annak a nőnek az anyja, aki Sheldon édesanyját alakítja “Az ifjú Sheldon” című tévésorozatban.

16. Egy tojástartó helyettesíthet egy tablet-tartó állványt.

17. A francia kártyalapokon látható királyok mindegyike egy-egy valóságos történelmi személyről lett mintázva.

A pikk király Dávid királyt, a treff király Nagy Sándort, a káró király Julius Cesart, a kőr király pedig VII. Károlyt szimbolizálja.

18. A római mellszobrokat sokszor levehető hajjal készítették, hogy később modern frizurákkal helyettesíthessék őket.

19. A Titanic című film ikonikus hajó orros jelenete valójában tisztelgés és utalás a katasztrófa áldozatainak emlékére állított emlékműre, amit Washingtonban állítottak fel 1931-ben.

loading...