Menü Bezárás

20 érdekes tény a világról, amiről (talán) korábban nem tudtál

Nem is olyan régen a Reddit.com egyik felhasználója arra kérte társait, hogy osszák meg a leghihetetlenebb, de bizonyíthatóan igaz tényeket, amiket csak életük során hallottak. A felhívásra közel 20 ezer válasz érkezett, mi pedig most ezek közül szemezgettük ki néhányat, amelyeket most veletek is megosztunk:

1. A gombák biokémiája sokkal közelebb áll az állatok biokémiájához, mint a növényekéhez.

2. A Plútó 1930-as felfedezése óta egy teljes kört sem tett még a Nap körül, ez idő alatt mégis elvesztette ,,bolygó” titulusát.

3. A Nemo-pont arról nevezetes, hogy ez a földrajzi pont van a legtávolabb bármelyik szárazföldtől. A Csendes-óceán közepén található, és 2688 km-re van tőle a legközelebbi szárazföld. Csak viszonyításképpen: a Nemzetközi Űrállomás körülbelül 400 km-re a tengerszint felett kering.

4. Az autógyártók külön hangmérnököket alkalmaznak, hogy kielégítő legyen az ajtócsukáskor hallható hang a leendő vásárlók számára.

5. 1945 óta több mint 2000 sikeres nukleáris robbantást hajtottak végre szerte a világban.

6. Noha több mint 500 ezer ember él Wyoming államban, mégis összesen két mozgólépcső található csak ott összesen.

7. Az ujjunkkal akár mikroszkopikus tárgyakat is képesek vagyunk érzékelni.

8. A világ 15-20 legnagyobb konténerszállító hajója több káros anyagot bocsájt ki, mint a világ összes személyautója együttvéve.

9. A Harvard egyetem 100 évvel öregebb, mint az Egyesült Államok.

10. A Föld és a Hold közötti távolság elegendő ahhoz, hogy a Naprendszerünk bármely bolygója elférjen közöttük.

11. Ha van 3000 forint a pénztárcádban és nincs adósságod, akkor gazdagabb vagy, mint az amerikai lakosság 25%-a.

12. Az ananászok termése két évig tart.

13. A víz valójában nagyon rossz elektromos vezető. A tiszta víz például teljesen szigetel, valójában a vízben található szennyeződések azok, amik képesek vezetni az áramot és nem maga a víz.

14. Több mint 20 éve vannak HD videók, de csak az utóbbi 10 évben váltak népszerűvé.

15. Svédországban minden 16 és 20 év közötti középiskolai diák jogosult havi 50 ezer forint tanulmányi támogatásra. A támogatás egyetlen követelménye, hogy a diák rendszeresen részt vegyen az iskolai oktatáson.

Forrás: liked.hu

loading...