Menü Bezárás

21 pszichológiai trükk, amelyek segítenek neked, hogy úgy olvass az emberekben, akár egy nyitott könyvben

Valószínűleg gondolkodtál már azon, hogy a dolgok hogyan lennének, ha képesek lennénk mások gondolataiban olvasni. Vannak emberek, akik a megérzéseiket használják erre, de ha te nem vagy olyan jó érzékelő, akkor csak egy választásod marad: az emberek testbeszédének elsajátítása.

Ismeretes tény, hogy az információk 55% -át nemverbális kommunikáción keresztül kapjuk meg. Allan Pease, ausztrál testbeszéd szakértő könyvet is írt erről. A mimikák, a gesztusok és más testmozgások leleplezhetik a személyt, és elmondhatják, mit gondolnak, vagy hogyan érzik magukat valójában.

Arra kérünk, hogy figyelj azokra a jelekre, amelyeket más emberek küldenek nekünk, anélkül, hogy észrevennék.

1. Csukott szemek

Ha valaki úgy beszél veled, hogy közben becsukja a szemét, tudnod kell, hogy a külvilágtól próbál elrejtőzni. Fontos megjegyezni: ez nem jelenti azt, hogy az illető fél tőled. Éppen ellenkezőleg, megpróbálnak ’megszabadulni’ tőled, mert lehet, hogy untatod őket. És arra számítanak, hogy ha becsukják a szemüket, eltűnsz!

2. A száj kézzel történő eltakarása

Ez remek emlékeztető, hogy mindannyiunknak volt gyerekkora. Emlékszel, hogy mindig a szád elé tetted a kezed, amikor nem akartál valamit elmondani? Ez történik a felnőtt életben is. Néhány ujj, tenyér, vagy akár ököl a száj közelében, segít abban, hogy ne mondjuk ki azokat a szavakat, amelyeket nem akarunk kimondani. Néha ezt a gesztust a hamis köhögés álcázza.

3. A szemüveg szárának harapdálása

Láttál már olyat, hogy valaki a szemüveg szárát harapja? Próbáld meg támogatni, vagy felvidítani őket. Kétségkívül aggódnak valamin, tudatalatti szinten. Megpróbálják biztonságban érezni magát, mint amikor anyukájuk szoptatta őket. Apropó, egy ceruza, egy toll, egy cigaretta, és még a rágógumi a szájban is jelezheti ugyanezt.

4. Az arc kihangsúlyozása

Általában ezt a gesztust az ellenkező nemű emberek figyelmének felkeltésére használják. Amikor a állunkat a kezünkbe helyezzük, kihangsúlyozzuk arcunkat, mintha azt akarnánk mondani: “Ez vagyok én. Addig élvezheted, ameddig csak akarod.” A férfiaknak ezt a gesztust kell memorizálniuk, hogy elkapják a pillanatot, és bókolhassanak a megfelelő időben.

5. Áll dörzsölés

Ez az, amit az emberek akkor csinálnak, amikor megpróbálnak döntést hozni. Lehet, hogy lefelé néz, felfelé, oldalra … vagy bárhová. Nem is igazán tudják, mit néznek, annyira elmélyülten gondolkodnak.

6. Keresztezett karok

Ez az egyik legnépszerűbb gesztus. Nem csoda, hogy sok ember nagyon kényelmesen érzi magát ebben a helyzetben – segít nekik elzárkózni más emberektől. Gyakran használjuk ezt a gesztust, amikor is, ha valami bosszant minket. A keresztezett karok egyértelmű jelei annak, hogy egy személy nem érzi jól magát valami miatt.

7. A megjelenés rögzítése

Egyetértesz azzal, hogy ez a testtartás sokkal nyitottabb? Amikor egy nő tetszeni akar egy férfinak, a lehető legjobb oldaláról próbálja meg bemutatni magát. Kihúzza a hátát, hogy kiemelje a kebleit, és át is keresztezi a lábát. Az összekulcsolt és lelógó kezek a figyelem és a hatalmas érdeklődés jele valaki iránt.

8. Előrehajlás

Amikor az embereknek tetszik valaki és kapcsolatba akarnak lépni velük, általában előrehajolnak. Ebben a helyzetben a lábak mozdulatlanok lehetnek, de a test ösztönös módon halad előre.

9. Hátradőlés

Ha valaki a szék hátának támaszkodik, azt mutatja, hogy belefáradt a beszélgetésbe. Talán kényelmetlenül érzi magát a másik személy jelenlétében.

10. Himbálózás a saroktól a lábujjakig

Igen, nem csak a gyerekek csinálják ezt. Ez azt mutatja, hogy az illető aggódik valami miatt.

11. Dörzsöli a tenyerét

Úgy tartják, hogy a kezek közvetítik, amit a fej gondol. A kezek dörzsölése általában azt jelenti, hogy valakinek pozitív érzése van. Reménykednek. Ezt akkor tesszük, amikor a jövőben bizonyos előnyökre gondolunk.

12. “Kesztyű” kézfogás

Ha valaki a szabad kezével megfogja a csuklódat, akkor azt mutatja, hogy megbízhatsz benne.

13. Kézfogás a mennyezet felé néző tenyérrel

Egy tenyér valaki más kezén azt jelzi, hogy az illető szimpatikusnak talál. De ez csak akkor igaz, ha valaki azonnal így fogja meg a kezed. Azonban, ha már egy ideje tartott a kézfogás, és csak teszi felülre a másik fél a kezét, ez annak a jele lehet, hogy meg akarják mondani, ki a felelős itt.

14. Kézfogás padló felé néző tenyérrel

Ha valaki kezét alulról tartod, azzal azt akarod mondani nekik, hogy készen állsz segíteni.

15. Kézfogás egy érintéssel

Az emberek néha megérintenek másokat a szabad kezükkel. Érinthetik az alkart, a könyököt vagy a másik személy hátát. Ilyen fajta behatolás a személyes térbe azt jelenti, hogy annak a személynek hiányzik a kommunikáció. Minél közelebb van a törzshöz az érintés, annál inkább szüksége van a társaságra.

16. A nyakkendő igazítása

Ennek a gesztusnak a jelentése a helyzeten múlik. Ha egy férfi ezt egy csinos nő közelében teszi, valószínűleg azt jelenti, hogy szereti őt. Ez a gesztus azonban azt is jelezheti, hogy az illető kényelmetlenül érzi magát. Talán hazudott, vagy csak el akar menni onnan, ahol van.

17. Nem létező hajszálak szedegetése

Ez egy úgynevezett helyettesítő gesztus. Az emberek gyakran használják ezt, hogy kifejezzék, valamivel nem értenek egyet, de nem akarják azt elmondani. Más szóval, nem nyilvánvalóan fejezik ki véleményüket, de határozottan nem értenek egyet valamivel.

18. A lábat az íróasztalra helyezni

Egy ilyen gesztus sok dolgot kifejezhet: rossz viselkedést, tiszteletlenséget, megpróbálja megmutatni, hogy ki a főnök vagy akár azt, hogy az illető törődik a saját egészségével. A pszichológusok úgy vélik, hogy ha ebben a helyzetben érezzük magunkat kényelmesen, akkor se pihenjünk így máshol, mint otthon.

19. Úgy ülni a széken, mint egy lovon

A szék nem ló, és annak ellenére, hogy hátulja távolról hasonlít egy pajzsra, teljesen más célt szolgál. Sokakat irritálnak azok, akik így ülnek, mert ösztönös módon érzik a belőlük áradó agressziót. Ez a pozíció népszerű az uralkodó emberek körében. Ha nem akarsz gyengének tűnni, maradj állva, miközben ők ’lovagolnak’.

20. Játék a cipővel

A keresztbe tett lábak az egyik legvonzóbb női pozíció. És ha egy nő közben a cipőjével játszik, megpróbálja felhívni a figyelmet a lábára. Ez a gesztus azt jelzi, hogy egy nő nyugodt és ellazult. Ez egyfajta zöld jelzés egy férfi számára.

21. Szemkontaktus

A szemek a lélek tükre, és egy nagyszerű módja a kommunikációnak is. Kiolvashatod az emberek érzelmeit és érzéseit a szemükből. A szerelmesek egymás szemébe néznek, azt remélve, hogy a pupillák tágulnak. Tény, hogy nagyon könnyű észrevenni, mert a pupillák akár négyszer nagyobbak lehetnek normális állapotukhoz képest. Apropó, ha egy személy dühös, a szemük úgy néz ki, mint a gyöngy, mert a pupillái nagyon kicsire húzódnak össze.

Te észreveszed és elemzed a testbeszédet? Forrás

loading...