Menü Bezárás

7 mérsékelt jel, ami azt jelentheti, hogy a tested nem tolerálja jól a cukrot

Sokaknak és gyakran megesik, hogy nem tudják időben felismerni a cukorbetegségre utaló jeleket, vagy más gondokra gondolnak inkább. Vannak dolgok, melyeket egyesek szervezete nem tud rendesen megemészteni, gyakori, hogy ezekben sok cukor található. Hiszed vagy sem, gyakoribb, mint gondolnád, főleg a gyerekek esetében, és igencsak kellemetlen dolgokhoz vezethet.. Most megmutatjuk, hogy mely mérsékelt jelekre kell odafigyelned!

Gyomorgörcsök

Az első jel ha emésztési gondjaid vannak, ami egyébként egyben az első jel a cukor-gondokra is a gyomorgörcs. Lehet, hogy a gyümölcsök és zöldségek egészségesek, és valóban szükségesek, de pl. a kukoricával, édes burgonyával, quinoával, banánnal, zabbal, almával és a mangóval vigyázni kell!

Émelygő érzés 

Az émelygés egy másik jel lehet. Egyes ételek “rejtett” cukrot tartalmaznak, mint pl. saláta öntetek és tészta szószok.

Telítettség érzése 

Az újabb jel a felfújódás, telítettség. Nem árt odafigyelni erre a jelre, ha valamilyen édes dolgot fogyasztunk.

Feltörnek a gázok..

A gyors étkezés miatt több levegőt szívunk be, melyek felgyorsítják a gázok kialakulását. Ha gyakran böfizni kell, az már a zavaros étkezési szokásokra utalhat. Ugyanakkor ha az eddig felsorolt tünetek mellé jelentkezik, akkor jobban oda kell figyelned arra, hogy mit eszel.

Gyakrabban kívánod az édeset

Az szénhidrátok intoleranciája miatt jobban megkívánjuk az édességeket.

Étkezés után elálmosodsz

Újabb jel arra, hogy a szervezet nem tudja helyesen kezelni a szénhidrátokat – e tünet mellett még gyakori a gyengeség, fáradtság, hangulatingadozás és a fejfájás is.

Szorongások 

Általánosan kijelenthető, hogy a magas cukrot tartalmazó ételek és a stressz között igenis van kapcsolat. Ugyanakkor ha csak egy kevés édesség elfogyasztása után már nem érzed jól magad, akkor az emésztéseddel is lehetnek gondok!

loading...