Menü Bezárás

8 fodrásznál elkövetett hiba, ami tönkreteheti a frizuránkat

Az emberi haj kb. 0.35 mm-t nő naponta. Ha levágatsz a hajadból 5 cm-t, de a végeredmény nem tetszik, akkor 5 hónap fog kelleni, hogy visszanöveszd. Azok, akiknek volt már negatív tapasztalatuk a fodrászkodással kapcsolatban tudják, hogy ez milyen kellemetlen lehet. Sokan azonban nem értik, hogy ez nem a fodrász hibája, hanem a miénk.

Összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amiket érdemes elkerülnöd, ha jó frizurát szeretnél.

1. Rossz stílust választasz

Néhány frizura csak bizonyos hajtípusokkal mutat jól. Például az egyenes vágás a dús, vastagszálú hajnál mutat jól, míg a vékonyszálú hajnál a fokozatos nyírás az előnyösebb. A fodrászok ezt mind tudják, ezért érdemes meghallgatni a véleményüket, ahelyett, hogy ragaszkodnánk az elképzeléseinkhez. Ha láttál egy nagyon jó hajat egy híres színésznőn, az nem biztos, hogy rajtad is pont úgy fog állni.

2. Rossz ruhát viselsz

A fodrászok azt javasolják, hogy olyan ruhában menj hajat vágatni, amit gyakran viselsz, mivel a hajadnak ahhoz kell majd passzolnia. Tehát a megszokott ruháidat viseld, ne olyat, amit egy évben egyszer veszel fel. Probléma lehet még a kapucnis pulóver, ha nem tudod azt levenni, mivel útban lehet. Férfiak számára pedig nem ajánlott a nyakkendő.

3. Nem tudsz egyhelyben ülni

Ha valaki folyamatosan mozgolódik a széken, vagy forgatja a fejét, az nagyon megnehezíti a fodrász dolgát. Ha az egyik lábaddal a másikon ülsz, akkor a vágás talán rövidebb lesz az egyik oldalon, mint a másikon. Ha pedig a fodrász borotvát használ, akkor jobb, ha egyáltalán nem mozgatod a nyakad.

4. Túl érzelmes vagy

A nők gyakran mennek fodrászhoz, amikor valami rossz dolog történik a szerelmi életükben. Azáltal, hogy úgy külsőt varázsolnak maguknak, a múltat akarják a hátuk mögött hagyni, hogy magabiztosabban érezzék magukat. Azonban nem jó döntés a szakítás utáni hullámzó érzelmekre támaszkodni a frizura kiválasztásakor. Soha ne menj úgy a fodrászodhoz, hogy a gyönyörű hosszú hajadat szeretnéd teljesen rövidre vágatni, hogy magmutasd az exednek, hogy te irányítod a saját életedet. Hidd el, utálni fogod az új frizurát.

5. Zselézett hajjal érkezel

Ha a kliens úgy érkezik a fodrászhoz, hogy napokig nem mosott hajat, akkor nagyon nehéz lesz a fodrásznak jó stílust ajánlani, mivel nem az eredeti állapotában látja a hajat. A zsíros haj sokkal nehezebb, és a fodrász nem tudja, hogyan fog kinézni tisztán. A zselé és más hasonló kozmetikumok ugyanezt a hatást érik el.

6. Nem jól méred a hosszúságot

A fodrászok nagy részének a hajad állapota sokkal fontosabb, mint a hosszúsága, ezért levágják az egész károsodott részt. A nem figyelmeztetjük, hogy a hajunk hosszát szeretnénk megőrizni, akkor a végén meglepetés fogadhat minket. A probléma akkor kezdődik, amikor nagyon homályosak az elképzeléseink az elvárásokról.

7. Nem állsz készen gondoskodni a festett hajadról

Festés után a haj sokkal törékenyebbé válik és speciális törődést igényel. Először is, alkohol- és szulfátmentes samponra van szükség, sokan azonban azt hiszik, hogy megteszi a megszokott sampon is. Ezután pedig panaszkodnak, hogy a drága hajfestésük olyan hamar kikopott.

8. Vitatkozol a fodrásszal

A fodrászok hosszú ideig tanulnak, hogy elsajátítsanak minden fontos információt a hajjal kapcsolatban. Ismerik a hajtípusokat, a különböző stílusokat, és a festéshez szükséges kémiát. Ezért teljesen értelmetlen megmondani nekik, hogy hogyan végezzék a dolgukat. Persze, ha hibát látsz, akkor ne légy szégyenlős figyelmeztetni őket.

Te voltál már olyan helyzetben, hogy nem akartál tükörbe nézni hajvágás után? Most elégedett vagy a hajaddal?

loading...