Menü Bezárás

9 anya, akik egyedül nevelték a gyermekeiket (talán ezért váltak ezek a gyerekek híressé)

Manapság nem nehéz találkozni olyan anyával, aki az apja nélkül neveli a gyermekét.

A legtöbb esetben a nők nem azért válnak egyedülálló anyákká, mert akarják, hanem a körülményeik miatt. Ez történt a cikkünkben szereplő nőkkel is – azoknak a hírességeknek édesanyjaival, akiknek a nevét nagyon jól ismered.

1. Marcheline Bertrand – Angelina Jolie édesanyja

Marcheline Bertrand, a híres Lara Croft filmsztár, Angelina Jolie édesnyja szintén filmes karrierről álmodott. 1971-ben Marcheline feleségül ment a fiatal színészhez, Jon Voight-hoz, de 9 évvel később a pár szakított. A nőnek el kellett felejtenie a színészi karrierjével kapcsolatos álmait, és életét gyermekei nevelésének szentelte.

Manapság Angelina Jolie nemcsak sikeres színésznő, hanem az UNICEF jószolgálati nagykövete és 6 gyermek édesanyja is.

2. Judith Ann Hawkins – Halle Berry édesanyja

Halle Berry színésznő édesanyja, Judith Ann Hawkins nővérként dolgozott egy pszichiátriai kórházban. Apja, Jerome Jesse Berry, ugyanabban a kórházban dolgozott. Halle Berry csak 4 éves volt, amikor szülei elváltak, és őt, valamint öccsét, Haidi-t, az édesanyjuk egyedül nevelte fel.

Halle Berry lett a filmművészet első fekete színésznője, aki a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat kapott, és olyan rangos díjakat is nyert, mint az Emmy és Golden Globe.

3. Irmelin Indenbirken – Leonardo DiCaprio édesanyja

Leonardo DiCaprio a képregény író George DiCaprio és Irmelin Indenbirken bírósági jegyző egyetlen gyermeke. Amikor a fiú csak egyéves volt, George és Irmelin szakított. Leonardo az édesanyjával maradt. A válás után édesanyjának több munkát kellett vállalnia, hogy gondoskodjon magáról és fiáról.

Manapság Leonardo nemcsak hollywoodi csillagként, hanem aktív környezetvédelmi harcosként is ismert a világ minden táján. 1998 óta a Leonardo DiCaprio Alapítvány több mint 30 millió dollárt adományozott 70 innovatív ökoprojekt fejlesztésére 40 országban.

4. Patricia Hickey – Mariah Carey édesanyja

Mariah Carey amerikai pop-énekes édesanyja, Patricia Hickey operaénekes volt. Apja, Alfred Roy Carey léginavigációs mérnök volt. Mariah 3 éves volt, amikor szülei elváltak. Patricia-nak 2 munkahelye volt, hogy el tudja tartani a családját. A kis Mariah számára édesanyja mindenben példakép volt, és ő inspirálta, hogy énekesnő legyen.

Ma Mariah nemcsak 5 Grammy-díj nyerteseként, hanem színésznőként és filantrópként is híres a világ minden táján. Egy New York külvárosában található gyermektábor társalapítója, amely segít a szegény területeken élő gyermekeknek, hogy a művészetet tanuljanak. Az énekesnő gyakran gyűjt és adományoz pénzt jótékonysági alapítványoknak is, amelyek segítenek a súlyosan beteg gyermekeknek.

5. Pattie Mallette – Justin Bieber édesanyja

Elizabeth Patricia Mallette kanadai író, producer és a népszerű énekes, Justin Bieber édesanyja. 15 éves korában kapcsolatba kezdett Jeremy Bieberrel, és 3 évvel később megszületett a pop-világ híres sztárja. Nem sokkal a gyermek születése után a pár szakított és Mallette-nak egyedül kellett nevelnie a fiát.

Gyerekként Justin Bieber megtanult zongorázni, dobolni, gitározni és trombitálni. És 2007 elején, amikor csak 12 éves volt, Patty Mallette feltöltött egy videót a fia dalával. Ez a videó tette híressé a fiút.

Bieber karrierje alatt mintegy 100 millió lemezt értékesített, és Kanada történetének egyik legkelendőbb zenésze lett.

6. Amanda Cornett – Selena Gomez édesanyja

Selena Gomez édesanyjának élete kissé hasonlít Justin Bieber szüleinek történetére. Amanda Cornett-nek 16 éves korában született meg a lánya egy mexikói férfitól, Ricardo Joel Gomez-től. Amikor Selena 5 éves volt, szülei elváltak. A sztár édesanyja színházi színésznő volt. Egyedül nevelte a lányát, és ő inspirálta, hogy énekes legyen.

Selena Gomez népszerűvé vált, miután számos TV-sorozatot készített a Disney-nek. 17 éves korában pedig pop-énekesként vált világhírűvé. 2012 novemberében a Glamour magazin neki ítélte az ‘Év Nője’ díjat. Manapság Selena ruhatervezőként is ismert.

7. Donda West – Kanye West édesanyja

Kanye West szülei elváltak, amikor még csak 3 éves volt. Kanye édesanyja, Donda West angoltanárként dolgozott a Chicagói Egyetemen. Mindig is támogatta a fia azon törekvését, hogy zenész legyen. És amikor Kanye népszerűvé vált, édesanyja abbahagyta feladta a munkáját, hogy segítse fiát, és ő lett a személyes menedzsere.

Az első 6 Kanye West album platinalemez lett. Az énekes több mint 20 Grammy-díjat kapott, és a Time magazin szerint rajta volt a világ 100 legbefolyásosabb emberének listáján.

8. Judy Loe – Kate Beckinsale édesanyja

A brit mozicsillag, Kate Beckinsale, Richard Beckinsale televíziós színész és Judy Loe színházi színésznő családjában született. Amikor Kate még csak 5 éves volt, édesapja szívrohamban meghalt. Édesanyjának egyedül kellett felnevelnie a lányát, és hála neki, Kate imádja a színházat és a mozit.

Gyerekkorában Kate írónak készült, és műveivel több irodalmi versenyen is nyert. Fiatalkorában elkezdte tanulni az orosz nyelvet. Később az Oxfordi Egyetem orosz nyelvészeti tanszékén tanult, de kimaradt és úgy döntött, hogy színésznő lesz.

9. Betty Lou Bredemus – Julia Roberts édesanyja

Betty Lou Bredemus amerikai színésznőnek és dramaturg férjének, Walter Robertsnek 3 gyermeke született: Eric, Liza és Julia. A pár nagyon gyakran veszekedett, és amikor Julia 5 éves volt, szülei úgy döntöttek, hogy szakítanak. Egy évvel később Betty Lou újból megházasodott – Michael Motes-szel, de a férfi bántotta a gyerekeket, és a házasság hamarosan véget ért.

Manapság Julia Roberts az egyik legjobban fizetett és legnépszerűbb színésznő Hollywoodban. A People magazin szerint 12-szer volt a világ legvonzóbb emberei listájának élén. És annak ellenére, hogy nagyon népszerű színésznő, Julia továbbra is mélyen részt vesz lánya és két fia nevelésében.

Vannak az olvasóink között egyedülálló szülők? Tiszteletünket fejezzük ki előttetek!

loading...