Menü Bezárás

9 dolog, amit a legintelligensebb emberek csinálnak

Az emberek gyakran azt mondják, hogy az intelligencia olyan dolog, amivel a szerencsés személyek születnek, de nem mindig ez a helyzet. Az intelligencia örökölhető és szerzett is lehet. A szakértők szerint a körülöttünk lévő környezet drasztikusan befolyásolhatja az agyunk képességeit és a gondolkodásmódját. Bármi legyen is a helyzet, megfigyelték, hogy minden intelligens ember hasonló viselkedést mutat, és sok minden közös bennük.

Kutatást végeztünk és felfedeztünk néhány dolgot, amit az intelligens emberek csinálnak.

1. A saját dolgukkal foglalkoznak.

Mások megítélése és a pletykálás olyan dolgok, amelyektől az intelligens emberek tartózkodnak. Nem merülnek bele a „kicsinyes beszélgetésekbe”, és soha nem foglalkoznak azzal, hogy mi történik mások életében. Valójában egy nemrégiben készült tanulmány szerint az intelligens emberek akkor a legboldogabbak, amikor egyedül maradnak, így meg tudják csinálni a saját dolgukat anélkül, hogy bárki zavarná őket. Nem maguknak való emberek, csak az agyuknak egy kis helyre van szüksége a légzéshez és a működéshez.

2. Sokat viccelődnek, és jó humorérzékük van.

Az a személy, aki képes minden apró dolgot viccé változtatni és mindenkit megnevettetni maga körül, nem más, mint egy zseni. Csodálatos kreatív képességekre van szükség a humor megtalálásához a mindennapi életben, és a tudósok szerint a kreativitás fogalma az intelligenciához nyúlik vissza.

És ha még több meggyőzésre van szükséged, hadd osszunk meg néhány példát veled. Conan O’Brien, a híres amerikai komikus, IQ-ja 160, míg a normál embereké általában 85-115 között mozog. A Lisa Kudrow által játszott Phoebe Buffay a Jóbarátok csapatából, 154-et ért el az IQ-tesztjén.

3. Beszélnek magukkal.

Tudtad, hogy Albert Einstein, az egyik legnagyobb zseni, akit a világ valaha látott, beszélgetett magával? A kutatók azt találták, hogy az emberek, akik gyakran beszélnek magukkal, akár a fejükben, akár hangosan, intelligensebbek, mint azok, akik nem beszélnek.

A magaddal való beszélgetés élesebbé teszi az agyadat, fokozza az emlékezetedet és segít gondolataid rendszerezésében. Ez nem őrültség – zseninek hívják!

4. Nagyon gyakran hallgatnak zenét.

Mindenki hallgat zenét, de azok, akiket mindig fülhallgatóval látnak, valódi zsenik. Egy nemrégiben készült tanulmány azt találta, hogy nemcsak azok az emberek rendelkeznek magasabb szintű intelligenciával, akik tudják, hogyan kell hangszeren játszani, de azok is rendkívül okosak, akik gyakran kényeztetik fülüket zenével.

A tanulmány azt is hozzáteszi, hogy az intelligens emberek inkább ének nélküli zenét hallgatnak, mint értelmetlen szövegű dalokat, tehát ha te is olyan ember vagy, aki inkább az ütemet és ritmust kedveli, mint a szavakat, akkor intelligensebb lehetsz, mint gondolnád.

5. Okosan dolgoznak, nem keményen.

A közhiedelemmel ellentétben, az intelligens emberek nem mindig tanulnak vagy dolgoznak. Ehelyett valójában lusták és ugyanezen ok miatt megkísérlik megtalálni a legegyszerűbb módszert a rájuk ruházott feladatok hibátlan elvégzésére anélkül, hogy keményen kellene dolgozniuk.

A tudomány szerint az emberek, akik kevésbé aktívak fizikailag, általában intelligensebbek, mint azok, akik állandóan sürögnek-forognak. Az intelligens emberek agya folyamatosan dolgozik, és ennek eredményeként kevesebb megismerést igényelnek másokhoz képest.

6. Mindig válaszokat keresnek.

Az intelligens elmék kíváncsiak. Mindig válaszokat keresnek, és rejtélyeket kutatnak. Egy tanulmány szerint, a kíváncsiság, hogy többet megtudjanak, egyértelmű jele a felsőbbrendű intelligenciának. Az intelligens emberek sokat olvasnak, és gyakran naplót vezetnek, hogy jegyzeteket készítsenek.

7. Elismerik a hibáikat.

Jeff Bezos, a sikeres bevásárlóoldal, az Amazon alapítója szerint az intelligencia legnagyobb jele a hibák elfogadásának és a belőlük való tanulásnak a képessége. Senki sem tökéletes, de a legintelligensebbek azok, akik elismerik az elkövetett tévedéseiket.

Alapértelmezés szerint az emberek hajlamosak azt hinni, hogy igazuk van, és hogy a másik személy téved. De rendkívül funkcionális agy szükséges ahhoz, hogy megértsük a másik ember nézőpontját is, és hibát találjunk önmagunkban.

8. Csokoládét esznek.

Csokoládé szerelmesei, eljött a ti időtök! Egy tanulmány szerint a csokoládé rendszeres fogyasztása javítja az agy működését, ennek eredményeként eszesebbé és okosabbá teszi az embert. Megállapítást nyert, hogy azok az emberek, akik gyakran esznek csokoládét, jobb memóriával rendelkeznek, és nagyszerűek, ha észlelésről és érvelésről van szó.

9. Nem beszélnek túl sokat.

Az intelligens emberek nem vesznek részt a haszontalan beszélgetésekben. Szeretnek magukban maradni, mivel gondolataik mindig körülveszik őket. Megfigyelték, hogy az okosabb emberek általában kevesebbet beszélnek másokkal, és ennek oka van. A szakértők szerint az intelligens emberek zárkózottabbak, mert:

– Túl logikusak ahhoz, hogy folytassanak egy beszélgetést, ha az semmilyen módon nem válik a hasznukra.
– Nem igazán érdekli őket. Inkább valami eredményeset csinálnak, mint pletykálnak.

A fenti jelek közül hány vonatkozik rád? Hogyan választod el az intelligens embereket a nem olyan okos emberektől? Tudasd velünk kommentben.

loading...