Menü Bezárás

9 felfedezés, amire senki nem tud magyarázatot adni

A világ történelme tele van meglepő rejtélyekkel. Sajnos egyikünk sem élhet elég sokáig, hogy mindet megismerje. Azonban mindig nagyon érdekes élmény olyan bizarr dolgokkal találkozni, amelyek a felszín alatt lapulnak.

1. Moa madár

A moa madarak olyan röpképtelen madarak voltak, akik Új-Zéland területén voltak őshonosak. Az 1500-as években haltak ki. Egy elmélet szerint lemészárolták őket. Egy 20. századi expedíció során egy hatalmas madár karmát találták meg, amely meglepően jó épségben maradt fenn az évszázadok során.

2. A Nap kapuja (Bolívia)

Ez az építmény egy rejtélyes, ősi városban található Bolíviában. Néhány régész szerit, ez lehetett a közepe egy óriási birodalomnak az első évezred során. Senkinek sincs ötlete, hogy mit jelenthetnek a belevésett motívumok. Feltehetően valamilyen asztrológiai, vagy asztronómiai jelentősége lehet.

3. A Longyou barlangok (Kína)

Ezeket a barlangokat kézzel ásták ki homokkőből. Ilyen nehéz munkához kb. ezer ember volt szükséges. Ennek ellenére a történelmi feljegyzésekben nem található semmilyen említés a barlangokról.

4. A befejezetlen obeliszk

Az obeliszket egy sziklafalból kezdték el kialakítani, de úgy tűnik, időközben kettétört. Emiatt ebben az állapotában, befejezetlenül hagyták ott. A mérete elképesztő.

5. A víz alatti Yonaguni város (Japán)

Ezt az ősi komplexumot véletlenül fedezték fel. A vízalatti város minden tudományos elméletet összezavar. A szikla, amiből kifaragták több ezer évvel ezelőtt süllyedhetett el, sokkal az egyiptomi piramisok létrejötte előtt. A régészek szerint a primitív korszakban az emberek még barlangokban laktak és gyűjtögettek, és biztosan nem hozhattak létre egy kővárost.

6. Mohenjo-daro (Pakisztán)

A város elesése évtizedekig zavart okozott a tudósok fejében. 1922-ben az indiai régész, R. D. Banerji fedezte fel az ősi romokat, az Indus folyó egyik szigetén. De hogyan pusztult el ez a nagy város? MI történt a lakosokkal? A számtalan ásatásból nem  születtek válaszok.

7. L’Anse aux Meadows (Kanada)

Ez a régészeti lelet egy vikingek által, kb. ezer évvel ezelőtt alapított település volt. A tény, hogy létezik arra enged következtetni, hogy a skandináv hajósok elértél Észak-Amerikát is jóval Kolumbusz Kristóf születése előtt.

8. Kőkori járatok

Ez a rendkívül kiterjedt földalatti járatrendszer egészen Skóciától Törökországig húzódik. Ez azt mutatja, hogy a kőkorban élő emberek nemcsak szimpla gyűjtögetők voltak. Azt azonban még senki nem tudja, hogy mi lehetett a járatok szerepe. Néhányan azt gondolják, hogy ide rejtőztek a ragadozók elől, mások szerint a biztonságos közlekedésre használták.

9. Hatalmas kőgömbök (Costa Rica)

Ezek a rejtélyes kövek, nemcsak a tökéletes gömb alakjuk miatt annyira érdekfeszítőek, hanem az ismeretlen eredetük miatt is. Az 1930-as években munkások fedezték fel őket, akik banánültetéshez tisztították a dzsungelt. A helyi legendák szerint a belsejükben arany van, ez azonban nem igaz.

loading...