Menü Bezárás

A kétgyerekes édesanya megrajzolta egy átlagos napját, amiről minden szülő magára ismer

Mary Gorbunova, karikaturista, de ami még fontosabb: két gyermek anyukája. Instagramján a mindennapi életét feldolgozó karikatúráit is megcsodálhatjuk, melyeket imádnak a rajongók. Az anyasággal kapcsolatos bosszantó, mégis felettébb valósághű helyzetekkel mindenki könnyedén azonosulni tud, ezért pedig kicsit minden édesanya úgy érezheti, mintha róla szólnának ezek a rajzok.

A képeimet nézve talán olyan érzésed lehet, mintha a gyerekeim állandóan ordítoznának, de nem. Természetesen csak éjszaka

Ma az asztalnál brokkolit, tésztát és bogyós gyümölcsöket szolgáltunk fel, az asztal alatt pedig ugyanezt, csak kisebb mennyiségben.

A gyerekeim őrült energiája 40 perccel lefekvés előtt.

Törött tányér, sejtelmes tócsa, szétszaggatott iratok – ezek olyan bűncselekmények, melyekkel nap mint nap találkozom. Mindig három gyanúsítottam van.

Mindegyik szülői könyvnek, amit olvastam és mindegyik gyereknevelési technikának, amit kipróbáltam ugyanaz lett a vége: könnyek, imák és hangos kiabálások. Legtöbbször boltba sem tudunk menni ezek nélkül.

Kérdés az anyákhoz: hány percet tudtatok biztonságban zárt ajtók mögött tölteni? Az én rekordom 3 perc.

A férjemnek egészen mások az elképzelései a gyerekeink öltözködését illetően.

Fél perc néma csend azért, amikor egyszer nyitva felejtettem a WC-ajtót.

A barátaink mindig azt mondják, hogy az ő gyerekeik átalusszák a repülőutakat. Velünk ez még egyszer sem fordult elő.

2 gyermek után bizton állíthatom: egy gyereket nem érdekel, hogy milyen ruhát adsz rá, az egyetlen, ami fontos, hogy száraz legyen.

A konyhámból egy vendéglő lett, ahol én vagyok a felszolgáló, a csapos és a szakács.

Végezetül pedig: így néz ki a művész a gyermekeivel a valóságban.

loading...