Menü Bezárás

A pszichológusok szerint a kötekedő, veszekedő nők a legokosabbak

Minél kötekedőbb, elviselhetetlenebb egy nő, annál intelligensebb, okosabb, aki képes a dolgaira összpontosítani, remek a memóriája, a gondolkodására pedig a racionalizmus jellemző.

Pszichológusok egy csoportja úgy véli, hogy minél kötekedőbb, elviselhetetlenebb egy nő, annál intelligensebb, okosabb, aki képes a dolgaira összpontosítani, remek a memóriája, a gondolkodására pedig a racionalizmus jellemző.

A New South Wales University pszichológusai a vizsgálatok alapján rájöttek, hogy bizonyos élethelyzetekben a hamarabb dühbe guruló, kissé erőszakosabb, nehezebb természetű nők, jobban helyt tudnak állni, könnyebben, hatékonyabban megoldják a problémákat, jobban érvelnek és nem riadnak vissza a konfliktusoktól sem, mert a saját érdekük érvényesítésére törekszenek.

Joseph Forgas, a tanulmány szerzője kifejtette, hogy a kellemetlen közérzetnek, állapotnak is van jótékony hatása, hiszen ilyen esetben az agy sokkal jobban a megoldás keresésére koncentrál, és ezáltal könnyebben képes feldolgozni a feszült, nehéz állapotokat, helyzeteket.

A szakértők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy nem minden helyzetben kifizetődő törtetőnek, erőszakosnak, kötekedőnek lenni. Az igazi siker abban van, ha valaki képes megteremteni az egyensúlyt, és a kellő időben és helyen rámenős, határozott, illetve kedves és előzékeny.

loading...