Menü Bezárás

A világ művészei ugyanazt a lányt rajzolták újra, bemutatva ezzel az országok sokszínű kultúráját és életét

Az első teljes iskolahét elkezdődött, ezentúl pedig a diákok nagy része délutánonként nem a tereken és parkokban gyűlik össze, hanem a tanulnivaló fölött tölti az idejét. Ezt ábrázolják a különböző művészek rajzai.

Juan Pablo Machado keltette először életre a tanuló lány karakterét, a háttérben pedig a francia Lyon város egyik lakásának kilátását ábrázolta. Ezután érkezett egy Marccolo becenévre hallgató Reddit felhasználó, aki újrarajzolta a lányt, csakhogy ezúttal úgy, mint egy romániai lakost. Ekkor már a képen látható szoba és a lány ruhája is a román kultúrát és mindennapokat tükrözte, az ablakon kitekintve pedig a romániai Nagyszeben látképe látható. Marccolo ezután más művészeket is kihívott, hogy készítsék el a saját országuk/városuk kultúrájára jellemző lo-fi képüket, amiknél a szerzők nemcsak az ablakból látható kilátást, hanem a szoba és a képen látható lány legapróbb részleteit is az országukra jellemző sztereotípiák alapján készítették újra. Természetesen a kihívásnak magyar változata is készült, kockásfülű nyúllal, ahogy kell.

Érdemes tehát minden képnél jó alaposan szemügyre venni nemcsak a kilátást, hanem a szoba legapróbb részleteit.

Ez itt Románia.

Olaszország

Csehország

Dánia

Bosznia-Hercegovina

Görögország

Lettország

Egyesült Királyság

Litvánia

Oroszország

Ausztria

Franciaország

Norvégia

Svédország

Belgium

Írország

Hollandia

Finnország

És természetesen Magyarország. A képet egy “oliviaisarobot” nevű Reddit felhasználónak köszönhetjük, és ezúton is emeljük kalapunkat a művész előtt, valóban fantasztikus lett a kép! 🇭🇺

loading...