Menü Bezárás

Egy átlagos szobornak tűnik, de amikor “megmozdult” le sem tudtam venni a szemem róla

Egy teljesen átlagos 3D-s szobornak tűnik ez az alkotás, de amikor elkezdet forogni, egyszerűen nem bírtam levenni a szemem róla, annyira csodálatos volt. Teljesen olyan, mintha életre kelne, pedig valójában meg sem mozdul. Ezt a hatást egy stroboszkóp segítségével éri el az alkotó.

A szobrász, művész, és feltaláló John Edmark a Stanford Egytemen tanít designt. A legutóbbi alkotásainak célja, hogy a Fibonacci számsor segítségével megteremtse a mozgás illúzióját.

Amit létrehoz, az igazi varázslatnak tűnik. Pedig az installációk elkészítése mögött precíz tervezés és matematika van, nem bűvésztrükkök. A művész munkáit a természet ihlette.

A Fibonacci számsor rengeteg helyen felbukkan a természetben: a fák ágainak elágazásai, a napraforgó magok sorrendje, a tobozok mind-mind leképezik ezt a matematikai modellt.

A művész arra akarja felhívni a figyelmet ezekkel a művekkel, hogy a valóság és a látszat sokszor más. Nem biztos, hogy mindig el kell hinnünk, amit a szemünkkel látunk, mert sokszor megcsalhat bennünket!

loading...