Menü Bezárás

Felesége egy játszóteret szeretett volna a gyerekeknek, ő viszont egy medencét. ZSENIÁLISAN oldották meg a dolgot!

A nyár kötelező tartozéka az úszómedence, segítségével sokkal könnyebben el tudjuk viselni a forró, kánikulai napokat. Ha nincs rá lehetőségünk arra, hogy a tengerre menjünk, építsünk saját úszómedencét. Akkor sem kell lemondanunk róla, ha csak nagyon kicsi udvarunk van.

medence-epites

Egy izraeli építész, Gil Klar nagyon szeretett volna egy úszómedencét, de felesége inkább egy játszótérre voksolt a gyerekek számára. Mit tettek? A férfi egy olyan úszómedencét tervezett, melynek a tetejére, füves borítást varázsolhattak percek alatt, így a gyerekeknek is jutott hely a játszáshoz.

Ez egy nagyon szuper megoldás azok számára, akiknek csupán egy pár négyzetméternyi udvaruk van. Az alábbi videóban láthatjuk, hogyan építhető fel lépésről-lépésre a multifunkcionális medence. Az első, és legfontosabb lépés, hogy teljes mértékben, mindenféle gaztól, fától, és bokortól megtisztítsuk az udvar azon részét, ahová a medencét tervezzük.

A következő lépésben láthatjuk, hogyan erősítik meg a medence keretét, és tartószerkezetét, melyhez egyaránt használnak fém, és vas elemeket is. Ezután rögzítik a műanyag szigetelést a medence aljába, hogy ne szivárogjon ki a víz belőle. A medence fedeléül szolgáló gyep borítás, távirányítás segítségével működik, így másodpercek alatt átalakítható zöld, füves játszófelületté.

Nem kis munka, de megéri a fáradtság, hiszen egy forró nyári napon nincs is jobb, mint egy kerti csobbanás. Utána pedig nyugodtan, és biztonságosan játszhatnak a gyerekek, sőt a barátainkat is áthívhatjuk egy esti borozásra, akár a medence “tetejére” is.

 

loading...