Menü Bezárás

Hány kalóriát égetsz sportolással? A Harvard válaszol

A legtöbb ember, még ha csak egyszer is, de élete során már biztos megpróbálta eltüntetni a nem kívánatos plusz kilókat, legtöbbször sportolással. Természetesen már maga az elhatározás is becsületre méltó, viszont, ha nekikezdünk, jobb, ha tudunk egyet s mást a kalóriaégetésről. Az, hogy mennyi kalóriát tudsz elégetni, nagyban függ a sportolás intenzitásától, időtartamától és az aktuális testsúlyodtól is. A Harvard Egyetem előállt egy listával, ahol megnézheted, hogy bizonyos sportokkal hány kalóriát égetsz a súlyodnak megfelelően.

Úgy döntöttünk, megosztja a leggyakoribb sportok eredményeit.

1. Ugrálókötél

Az ugrálókötelezés egy olyan sport, amelyhez már gyerekkorunkban hozzászokunk. Emellett kiváló testmozgás, hiszen rengeteg kalóriát éget. Akár bemelegítés gyanánt is ugrálókötelezhetsz, mert nagyon jótékony hatásai vannak: javítja a koordinációt, erősíti a szívet és a tüdőt, valamint erősíti az izmokat a karodban, válladban és mellkasodban.

2. Úszás

Az úszás egy nagyon komplex sport, ráadásul rendkívül hatékony, főleg, ha különböző technikákat alkalmazol. Erősíti az izmokat, a tüdőt és a kognitív képességeket is. Mivel kevés terhelést jelent, ezért az emberek hosszabb távon is képesek végezni, bármiféle ízületi sérülés nélkül.

3. Séta (3,5 km/h)

Tudtad, hogy már egy átlagos sétával is kalóriákat égetsz? Pedig igen! Ezért kiváló tevékenység, ha meg akarsz szabadulni néhány plusz kilótól. Jelentős előnye, hogy nincs szükséged hozzá semmilyen felszerelésre, csak menj ki a szabadba és sétálj egy jót!

4. Futball

Természetesen az, hogy focizás közben mennyi kalóriát tudunk elégetni, nagyban függ a pálya méretétől és a csapatban betöltött pozíciónktól. Például, egy kapus lényegesen kevesebb kalóriát éget, mert kevesebbet fut a pályán, mint társai.

5. Kosárlabda

A kosárlabda is egy csapatsport, ahol a futballhoz képest több az emberek közötti kontaktus. A kalóriaégetés mértéke itt is függ a játék intenzitásától, viszont mindenképpen hasznos sport, ami segíti a koordinációt és a másokkal való együttműködést.

6. Szobabiciklizés

A szobabiciklizés is nagyszerű alternatívája a zsírégetésnek. A szobabiciklivel megelőzhető, hogy túledzsd magad, a fizikai állapothoz igazíthatod az edzést és a másik előnye, hogy bármikor használhatod, amikor kedved tartja. Rendszeres szobabiciklézéssel naponta akár 311 kalóriát égethetsz.

Te mit sportolsz a hétköznapokban?

loading...