Menü Bezárás

Hihetetlen illemhelyek a világ minden tájáról. A 3.-nál elakadt a lélegzetünk!

A MyToilet weboldal olyan nők történetét mutatja be, akiknek ez a kicsi, de a mindennapi élet alapvető részéhez hozzátartozó helyiség erős befolyásoló hatással hat az önbecsülésükre és az életkörülményeikre.

A világ hétmilliárdos lakosságából hatmilliárdan rendelkeznek mobiltelefonnal, de csak 4,5 milliárdnak van lehetősége illemhelyhasználatra az ENSZ szerint. „Csöndes katasztrófának” nevezte Jan Eliasson az ENSZ-főtitkárhelyettes a világban tapasztalható mérhetetlen szegénységből és kiáltó egyenlőtlenségekből fakadó helyzetet, amely miatt 2,5 milliárd ember él az alapvető higiéniai feltételek nélkül.

Belgium

Egy belga iskolában 230 diák és 22 tanár közös illemhelye.

Haiti

A haitin élő Martine napközben egy 15 percre lévő közösségi vécét használ, de de éjjel a sötétség miatt kénytelen a kertjében ásott gödörig elbotorkálni.

Banglades

Rubina Banglades fővárosában, Dakkában él, ahol a házuktól 20 méterre lévő közösségi vécét használja.

India

Az indiai Katra faluban élő  Saritadevi nem használhatja a házban lévő vécét, így a közeli földekre kénytelen kijárni.

Ausztrália

Renee a sűrűn lakott Sydneyből költözött ki egy csendesebb területre, ahol a kültérre épített fürdőszobáját teljes nyugalommal tudja élvezni a fákkal és bokrokkal körülvett telkén.

Ghána

A 47 éves Ima Ghána második legnagyobb városában, Kumasiban él, ahol napközben a nyilvános vécét használja, ahol dolgozik, este azonban műanyag zacskót kénytelen használni a távolság miatt.

Egyesült Királyság

Az Észak-Londonban élő June egy különleges víz nélküli komposztáló vécét használ, amivel kerti növényeit tudja táplálni.

Thaiföld

A 71 éves Sineha a helyi templom nyilvános vécéjét használja. “Így a legkényelmesebb, mert naponta takarítják és külön helységek vannak a férfiaknak és a nőknek”- Mondja Sineha

Mozambik

A Mozambikban élő Assucena 30 emberrel osztozik ezen a vécén.

Brazília

A Rio de Janeiro favelláinak egyikében élő  16 éves Lorenának nincsen vécéje, de azt mondja keményen dolgozik, hogy építhessen egyet. Vizet csak csütörtökön és vasárnap tud venni, amikor nyitva vannak a csapok.

Japán

A Tokióban élő 61 éves Eiko a közeli bevásárló központ vécéjébe jár, hiszen ezek a mosdók extrém példái a magas higiéniai elvárásoknak és sokrétű funkciókkal rendelkeznek. A fűthető ülések mellett térhatású zene, telefontöltő, TV vagy talpmasszázs is hozzájárulnak a kellemes élményhez.

Etiópia

Meseret az Etióp Addisz-Abebában vezet egy éttermet, azonban éjszaka a házuk udvarának oldalsó részén kialakított vécét kénytelenek használni.

Zambia

A testi fogyatékkal élő Susannak igen nagy kihívást jelent a vécé használata, különösen az esős évszakban, mert a kezével tud csak eljutni az illemhelyig.

Románia

A 48 éves Ghita büszke tulajdonosa a Buzescu falu legnagyobb, 20 m2-es fürdőszobájának. A falu nagy részében azonban nincs vezetékes víz és szennyvízcsatorna.

Madagaszkár

A 17 éves Vanessa Madagaszkár Antananarivo nevű községében él és a házuk előtti udvaron tisztálkodnak és mosnak.

loading...