Menü Bezárás

Így néznek ki napjaink királyi családjainak legfiatalabb leszármazottai

Kissé furcsa, de a királyok és uralkodók még ma sem csak a Disney-rajzfilmekben léteznek. Napjainkban még mindig több mint 20 királyi család él a világon, és az egyiknek különlegesebb az élete, mint a másiknak.

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan is néznek ki azok a gyerekek, akik egy nap átveszik majd szüleik helyét, és királyok és királynék lesznek, akkor jó helyen jársz, ugyanis ma néhányukat részletesebben is bemutatjuk nektek:

Bourbon Leonóra hercegnő, Spanyolország

Leonor hercegnő 2005. október 31-én született, és most 14 éves. Ő a legidősebb VI. Fülöp spanyol király 2 lánya közül, aki 2014-ben lépett a trónra, apja lemondása után. 1868 óta ő lesz Spanyolország első királynője.

A spanyol nyelv mellett Leonor egyébként folyékonyan beszél már angolul, ami mellé, mandarin, francia és arab nyelvet is tanul. Imád fotózni, ezért mindig egy fényképezőgépet hord magánál, amikor utazik.

György herceg, Egyesült Királyság

György herceg Vilmos herceg legidősebb fia. Apja, Vilmos herceg, és nagyapja, Károly herceg után ő a harmadik brit trónörökös. 2013-ban született és most 7 éves.

Esztella hercegnő, Svédország

Esztella hercegnő a svéd királyi hercegnő, Viktória legidősebb gyermeke, és édesanyja után a második svéd trónörökös. Teljes neve Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte-Westling. 2012. február 23-án született, és most 8 éves.

Leendő királynőként már most koncertekre és múzeumokba látogat a kis hercegnő, hogy minél többet megtudjon az országáról és a világról. Szabadidejében főként a természetben tölti az időt, és imád a testvérével játszani.

Erzsébet hercegnő, Belgium

Erzsébet belga hercegnő 2001. október 25-én született, és most 18 éves. Ő a király legidősebb gyermeke, és bár vannak testvérei, ő az első a sorban, vagyis ő az első számú belga trónörökös, köszönhetően annak, hogy a belga trónöröklési szabályok 10 évvel a születése előtt megváltoztak. Ha trónra lép, ő lesz Belgium első hatalomra jutott királynője.

Erzsébet imád síelni, de szereti a teniszezést, a búvárkodást és a túrázást is. Szabadidejében zenét hallgat, főz, olvas, és imádja a barátaival tölteni az időt.

A hercegnő hollandul, franciául, németül és angolul is beszél. Tanulmányait az UWC Atlantic Collage-ben végezte, Wales-ben, még 2020 májusában, ősszel pedig beiratkozott a belga Katonai Akadémiára. Sok önkéntes munkát is végez, így például segít a nehézséggel küzdő gyermekeknek, az időseknek, a hajléktalanoknak és a fogyatékos embereknek.

Keresztély herceg, Dánia

Keresztély herceg 15 éves. Ő a legidősebb gyermeke a dán trónörökösnek Frigyesnek, és II. Margit királynő unokája. Apja után a második trónörökös. Érdekesség, hogy a 16. század óta a dán uralkodók mindig Kereszélynek vagy Frigyesnek nevezik el az elsőszülött gyermekeiket.

Jakab herceg, Monaco

Jakab herceg, teljes nevén Jacques Honoré Rainier, 2014. december 10-én született, és most 5 éves. Van egy ikertestvére, Gabriella hercegnő, aki bár 2 perccel idősebb nála, a trónöröklési szabályok miatt azonban mégis a nővére előtt van a sorban.

Moulay Hassan herceg, Marokkó

A marokkói herceg, Moulay Hassan 2003-ban született, vagyis most 17 éves. VI. Mohammed marokkói király legidősebb gyermeke, és a marokkói trón első számú trónörököse. A herceg idén fejezte be a középiskolát, ahol közgazdasági és társadalomtudományból szerzett nemzetközi érettségit. Folyékonyan beszél arabul, franciául, angolul és spanyolul is. Apjától eltérően, aki jogot tanult, őt inkább a repülés tudománya érdekli.

A herceg jelenleg is tanulja és szokja a királyi feladatokat, többfelé jár és kommunikál a világ vezetőivel, sokszor az apját képviselve.

Katalin Amália hercegnő, Hollandia

Royal Ladies on TwitterTwitterRoyal Ladies on Twitter: “On February 25, 2019, Dutch Royal Family held a photo session in Lech in Austria.… ”
A holland királyság hercegnője, Katalin Amália 16 éves. Mivel ő a legidősebb a három lány közül a családban, ezért ő az első számú trónörökös. Ugyan Katalin Amália és a húgai is hercegnők, ennek ellenére teljesen átlagos iskolában tanulnak. A hercegnő, hollandul, angolul és spanyolul is beszél. Szeret lovagolni, jéghokizni, de érdekli őt az éneklés és a zongorázás is.

Ingrid Alexandra hercegnő, Norvégia

Ingrid Alexandra hercegnő Haakon norvég királyi herceg legidősebb gyermeke. 2004-ben született, és most 16 éves. Apja után ő a második trónörökös a sorban. Ha trónra lép, ő lesz Norvégia második királynője I. Margit királynő után, aki még a 15. században volt hatalmon.

Ingrid Alexandra teljesen átlagos általános iskolába járt, de később egy angol nyelvű magániskolába került, hogy folyékonyan megtanuljon angolul. A hercegnő érdeklődik a környezetvédelem iránt, szereti a síelést, a kick-boxot és a szörfözést. 2016-ban egy szoborparkot nyitottak a tiszteletére, amiben a szobrokat az ország különböző pontjain élő gyerekek tervezték, a hercegnő pedig maga válogatta ki közülük a legjobbakat.

loading...