Menü Bezárás

Mi a teendő, ha látsz egy kutyát, rajta egy sárga szalaggal

Kutya kedvelőként annyira csábító, hogy az összes kutyát megsimogassam, akit az utcán látok a gazdáikkal. Olyan örömöt ad nekem, ha látok egy édes kutyát, aki szereti az életet és felfedezi a külvilágot.

De, mint anya, mindig azt tanítottam a gyerekeimnek, hogy óvatosak legyenek az ismeretlen kutyákkal, és mindig kérjék a gazda engedélyét, mielőtt megsimogatnák őket.

Nem minden kutya akarja, hogy megsimogassák, vagy kell megsimogatni, de honnan tudjuk, hogy melyik kutyát lehet biztonságosan megközelíteni, különösen akkor, ha saját kutyáinkat sétáltatjuk, és ők is ismerkedni akarnak?

Egy okos kutyakedvelő személynek köszönhetően létrehoztak egy projektet, hogy ezt az aggodalmat kezelje, és gyorsan terjed az egész világon.

Laura Palardy, egy kutyakiképző a kanadai Albertából elismerte, hogy nem minden kutya barátságos.

Némelyek idegesek lehetnek, vagy sebészeti beavatkozás utáni fájdalmuk lehet, esetleg előzményeik miatt nem reagálnak jól az idegenekre, és csak időre van szükségük.

Palardy előállt egy egyszerű, mégis hatékony móddal arra, hogy foglalkozzunk ezzel a kérdéssel.

Elindította a Yellow Dog Project-et (Sárga Kutya Projekt), amely arra ösztönzi az ilyen kutyák tulajdonosait, hogy egy sárga szalagot kössenek köréjük, hogy figyelmeztessenek másokat, hogy adjanak nekik helyet.

A non-profit szervezet fel is ajánlja az összegyűjtött pénzt, hogy olyan dolgokat vásároljanak, mint a sárga szalag és pólók, hogy ösztönözzék az ügyet.

A sárga szalag a többi kutyatulajdonos számára is jele annak, hogy ne hagyják, hogy a kutyájuk megközelítsen egy olyan kutyát, akinek a nyakában vagy pórázán sárga szalag van.

Az ideges kutya tulajdonosát is megmenti attól, hogy ne kelljen folyamatosan megmagyaráznia, miért van térre szüksége a kutyájának. „A Yellow Dog Project egy globális megmozdulás azon kutyák gazdái számára, akiknek térre van szükségük” – mondja a projekt honlapja.

„Reméli, hogy a közönséget és a kutyatulajdonosokat felvilágosítja a helyet igénylő kutyák azonosításáról, elősegíti a kutyák megfelelő érintkezését, és segíti a kutyák gazdáit, hogy teret igénylőként azonosítsák a kutyájukat.”

Néhány kutya számára stresszes helyzet lehet, ha egy idegen megsimogatja és megközelítheti őket, és sokan a kutyák szerelmesei közül ezt elfelejtik. Ez a tökéletes módja annak, hogy ezt megakadályozzuk és megvédjük a kutyát a felesleges stressztől.

Kérjük, oszd meg, hogy minél több ember értesüljön erről a kiváló projektről, és legyen tudatában annak, hogy mit jelent egy sárga szalag egy kutyán.

loading...