Menü Bezárás

Mi történik a testeddel, ha csípős ételt eszel

Néhány étel olyan csípős, hogy a szakácsoknak főzés közben gázálarcot kell viselniük, hogy megvédjék a szemüket az égéstől. A csípős étel fogyasztása tagadhatatlanul befolyásolja az egész testet. De nem sok ember ismeri azokat a pozitív és negatív hatásokat, amelyekkel szembe kell néznie.

Megtudtuk, mi történik a testünkkel, ha csípős ételeket eszünk.

1. Lefogyhatsz.

A csípős ételek fogyasztása egyszerű módja az extra zsírok elégetésének. Semmi sem helyettesítheti a testmozgást és az egészséges étrendet, de a paprikában található kapszinoidok nem árthatnak. Ismertek arról, hogy növelik az energiafelhasználást és csökkentik a testzsírt.

2. Növekszik a fájdalomtűrésed.

Nehéz elhinni, mivel a csípős ételek fogyasztása önmagában is fájdalmas. A szakemberek szerint azonban a kapszaicin megcélozhat egy speciális anyagot az agyunkban, amely felelős a fájdalmas érzésekért. Ráveszi az agyunkat, hogy figyelmen kívül hagyja a fájdalmat, ami pozitívum azok számára, akik nem félnek a csípős dolgoktól.

3. Javul az immunrendszered.

Miközben a csípős ételeket fogyasztod, tested antioxidánsokkal gazdagodik. Ez különösen az influenzaszezonban hasznos, mivel az antioxidánsok megvédenek minket a testünket megtámadó baktériumoktól. Ha már nem érzed jól magadat, főzz valamit csilipaprikával, hogy az immunitásod erős maradjon.

4. Van esély arra, hogy tovább élj.

Ez a tanulmány kimutatta, hogy azoknál, akik csípős ételt ettek hetente 6-7 napon, 14% -kal alacsonyabb volt a halálozási arány. A kutatás a csípős ételek kedvelőit egyéb kockázati tényezőktől függetlenül figyelte meg, ezért a csípős ételek nem segítenek azokon, akik egészségtelen életmódot folytatnak.

5. Csökken a cukorfogyasztásod.

Már nem titok, hogy a cukor szörnyű az egészségedre nézve, de mennyiségének csökkentése nem könnyű. Szakértők szerint a csípős ételek időről időre történő hozzáadása az étrendhez segíthet leküzdeni a cukor utáni vágyakozást. Hasonló, mint egy pohár narancslevet meginni a fogmosás után – miután valami csípős ételt fogyasztunk, általában nem akarunk semmi édeset. Csak még egy ok a csili szószra!

6. Az ízlelőbimbóid szenvedni fognak.

A nyelved lesz az első, amely érezni fogja a csípős étel iránti vágyad negatív következményeit. Nyelved perzselő érzést fog érezni, és ez nemcsak érzés, hanem tényleges égési sérülés is. Emiatt nem fog tudni annyi ízt érezni, mint korábban, de ne aggódj, ez csak ideiglenes. Ízreceptoraid helyreállnak, hacsak nem fogyasztasz sokáig sok fűszeres ételt naponta.

7. Allergiás reakciót válthat ki.

Vannak, akik azt mondják, hogy egy pikáns vacsora elfogyasztása után reggel duzzadt arcot és viszketést tapasztalnak. Ez azért fordulhat elő, mert a paprika valószínűleg allergiát okoz. Néhány ember számára ez a reakció csak a test természetes reakciója a fűszerekkel szemben. Lehetséges, hogy orvoshoz kell fordulni ahhoz, hogy megértsük, miért történt és hogyan lehet megakadályozni.

8. A gyomor problémáid súlyosbodhatnak.

Ha érzékeny gyomrod van, a csípős étel fogyasztása rossz ötlet. Először is, hasmenést okozhat. Az ok a kapszaicin, amely pozitív hatással van a testre, de általában véve, ingerlő hatású számunkra. Ezenkívül átmeneti gyomorhurutot is okozhat, vagy ha már gyomorproblémáid vannak, valószínűleg súlyosbodnak.

9. Fokozhatja a gyomorégést.

A paprika savak kombinációját tartalmazza, és amikor túl sokat fogyasztunk belőlük, a gyomrunk falai égni kezdenek. Ez az állapot hosszú távon súlyosbodhat és krónikussá válhat. Tehát nem a legjobb érdeked, hogy túlzott mértékben fogyaszd a csípős ételeket. Ha már gyomorégést tapasztalsz, próbálj meg tejet inni, vagy hűtsd le az égést egy kis fagyival.

A csípős ételek szerelmese vagy? Mi volt a legcsípősebb termék, amit valaha is kipróbáltál?

loading...