Menü Bezárás

Miért nem tudunk takaró nélkül aludni, még egy forró éjszakán sem

Azon veszed észre magad, hogy éjszaka csak forgolódsz, és az egyetlen dolog, ami segít, az a takaró? Úgy tűnik, hogy mágikus erejük van, és velük takarózva gyorsabban elalszunk. Még a forró éjszakákon is. Néhány oka van annak, hogy miért ragaszkodunk annyira hozzájuk, és ha egyszer megtanulod, miért, akkor rájössz, hogy mindegyiknek van értelme.

Kiderült, miért használjuk a takarókat, és ezt megosztjuk most veletek.

Szabályozza testünk hőmérsékletét.

Melegvérű lények vagyunk, ami azt jelenti, hogy testünk szabályozza a belső hőmérsékletet, és ez segít nekünk melegen maradni. Amikor azonban mély alvásban vagyunk, minden irányításunk elmúlik – ez az, amikor segítséget kérünk a körülöttünk lévő dolgoktól. A takaró segíti a testünket a szükséges hőmérséklet fenntartásában és fenntartásában.

A takarók nélkülözhetetlen részét képezik lefekvésünknek.

A szokásos rabjai is vagyunk, és ez óriási hatással van arra, hogy miért van szükségünk a takaróinkra. Még ha nem is arról szól, hogy biztonságban érezzük magunkat, egész életen át takarókat használunk, és azóta beillesztettük a rutinunkba. Tehát amikor lefekszünk és betakarózunk, a testünk jelzést kap, hogy ideje aludni.

A takarók csökkentik a stresszt és a szorongást.

A szerotonin az egyik „örömhormon”, ami fontos szerepet játszik abban, hogy boldogok és nyugodtak maradjunk. Ha stresszesek vagyunk és szorongunk, nehéz elaludni. Ha azonban betakarjuk magunkat, ennek a hormonnak a mennyisége növekszik, és ezek az érzések eltűnnek.

A takaró segít elaludni.

A takarók mikroklímát hoz létre: egy gátat, ahol a hőmérséklet nem változik nagyon. Ez felmelegíti a bőrünket, és a testünket lehűtő környezeti tényezők nem befolyásolnak minket. Tehát gyorsabban elalszunk, és  kevésbé lesz zavart az alvásunk.

Védettnek és biztonságban érezzük magunkat.

A takarók biztonságérzetet adnak, mert a gyerekeknél leggyakoribb félelem a sötéttől való félelem volt. Tehát, amikor ez az érzés elkezdődött, teljesen betakartuk magunkat. Ez volt a varázslatos menekülésünk a félelmünktől, és védettnek éreztük magunkat. Ez a biztonságos érzés ma is megmaradt, amikor a takaró alatt vagyunk.

loading...